Prawo jazdy a2 - egzamin praktyczny
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy a2 - egzamin praktyczny
Czesc Wam.
Zdawal ktos moze z was juz egzamin praktyczny na nowych na a2 lub A .Zadna roznica w zasadzie.
Ciezko jest to zdac, jak sie do tego przygotowac cwiczac na placu. ???
Boje sie tego strasznie a chce to zdac za1
I czy to ma cos do tego ze mam 171 cm wzrostu i waze ok. 62 kg. zeby nie dac rady sobie z kawasaki er6n ?
Rodzina nie chciala zebym robil prawka na moto to teraz gnebia w kazdy mozliwy sposob.
Zdawal ktos moze z was juz egzamin praktyczny na nowych na a2 lub A .Zadna roznica w zasadzie.
Ciezko jest to zdac, jak sie do tego przygotowac cwiczac na placu. ???
Boje sie tego strasznie a chce to zdac za1
I czy to ma cos do tego ze mam 171 cm wzrostu i waze ok. 62 kg. zeby nie dac rady sobie z kawasaki er6n ?
Rodzina nie chciala zebym robil prawka na moto to teraz gnebia w kazdy mozliwy sposob.
..
- baccari18
- Świeżak
Witaj
Najtrudniejsze w kat. A2 to jest slalom powolny oraz ósemka.
Moim zdaniem każdy ma swój sposób na zrobienie tego.
Ja bym polecił jechać na ósemce jak największym łukiem, a slalom jak najciaśniej, ale bez przesady.
Nie wiem jak Ci to opisać. Jak to się mówi praktyka czyni mistrza, więc myślę, że przez 20godzin dasz radę się przygotować, jeśli będziesz to robił solidnie.
Taka mała różnica, że jeździłem na Gladiusie i udało się zdać za 2 razem tego samego dnia.
Jeszcze taka rada, że jak będziesz dojeżdżał do ósemki to poskręcaj trochę motocyklem, połóż go, aby go wyczuć, bo to na prawdę pomaga.
Moja rodzina także mnie za bardzo nie wspierała;/
Jednak uczucie kiedy się zda i ta ich zazdrość to jest coś bezcennego:)
W moim przypadku miałem to szczęście, że robiłem kat. B i także mnie nie wspierali. Udało się zdać za 1 razem. Potem każdy mówił, "ale miałeś szczęście" itp. dlatego nie przejmuj się, że Cię nie wspierają, bo potem zmienią zdanie.
Najtrudniejsze w kat. A2 to jest slalom powolny oraz ósemka.
Moim zdaniem każdy ma swój sposób na zrobienie tego.
Ja bym polecił jechać na ósemce jak największym łukiem, a slalom jak najciaśniej, ale bez przesady.
Nie wiem jak Ci to opisać. Jak to się mówi praktyka czyni mistrza, więc myślę, że przez 20godzin dasz radę się przygotować, jeśli będziesz to robił solidnie.
Taka mała różnica, że jeździłem na Gladiusie i udało się zdać za 2 razem tego samego dnia.
Jeszcze taka rada, że jak będziesz dojeżdżał do ósemki to poskręcaj trochę motocyklem, połóż go, aby go wyczuć, bo to na prawdę pomaga.
Moja rodzina także mnie za bardzo nie wspierała;/
Jednak uczucie kiedy się zda i ta ich zazdrość to jest coś bezcennego:)
W moim przypadku miałem to szczęście, że robiłem kat. B i także mnie nie wspierali. Udało się zdać za 1 razem. Potem każdy mówił, "ale miałeś szczęście" itp. dlatego nie przejmuj się, że Cię nie wspierają, bo potem zmienią zdanie.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Nie miałem okazji jeździć na ER6N, ale myślę, że jest to moto zbliżone gabarytami do XJ6N i raczej wątpię, żebyś sobie nie dał rady z nim. Moja koleżanka miała coś około 170cm, za ciężka też nie była i dawała sobie radę na XJ6.
-
xNomadx - Świeżak
Radzę wykupić jazdy na danym motorze. Ja miałam na XJ6 12h i zdałam za pierwszym razem. Z perspektywy czasu uważam, że wszystko jest do zrobienia, a na początku nie byłam pewna, że da radę tym robić ósemkę. W sumie byłam przekonana, że to czarna magia i tylko wtajemniczeni się mieszczą xD Mój błąd polegał na tym, że chciałam robić te ósemki tak jak na YBR czyli praktycznie samemu, a tu się nie da. Trzeba dojeżdżać do linii.
- Justka
- Świeżak
baccari18 napisał(a):dzieki za odpowiedz.
a cos do wzrostu mojego i wagi to nie jest zbyt zle ?
Drobne dziewczyny dają radę na XJ6 na kat.A to dlaczego twoje wymiary miałyby przeszkodzić Ci w egzaminie na mniejszej maszynie!?
Dasz radÄ™
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Dzieki ludzie
Dzis jezdzilem po placu.po raz kolejny. 8 na lajcie wychodza , i slalom wolny nie na lajcie ale w miare idzie .Kilka razy sie nie zmiescilem
Jezdze na kawasaki er6n i wlasnie nie wiem, zeby nie bylo takiej sytuacji ze pojade do wordu ( w szczecinie ) bede zdawal i dadza mi inne moto.
Jest taka mozliwosc ? Bo wtedy przechlapane
Czy moge sobie jakos wybrac je bo moj osrodek ma tylko kawe i ktm 125

Jezdze na kawasaki er6n i wlasnie nie wiem, zeby nie bylo takiej sytuacji ze pojade do wordu ( w szczecinie ) bede zdawal i dadza mi inne moto.
Jest taka mozliwosc ? Bo wtedy przechlapane

Czy moge sobie jakos wybrac je bo moj osrodek ma tylko kawe i ktm 125

..
- baccari18
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości