Zobacz wÄ…tek - Wieszak motocyklisty
NAS Analytics TAG

Wieszak motocyklisty

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Wieszak motocyklisty

Postprzez fasoliusz » 16/9/2013, 14:37

Witam
Jak każdy wie idzie zima. Ubranko na motocykl trzeba jakoś "przezimować". Wymyśliłem sobie, że skombinuje wieszak motocyklisty na kask i całą resztę.
Teraz kierujÄ™ pytanie do Was:
Czy macie może jakiś pomysł jak taki wieszak może wyglądać?:D
Planuję zrobić go z części motocyklowych, tylko nie mam żadnego pomysłu, ani porównania.
Będzie on wisiał na ścianie.
Jeśli ma ktoś u siebie jakiś ciekawy wieszak to bym poprosił o napisanie jak on wygląda, a jak by było zdjęcie to już całkiem był bym ucieszony.

Pozdrawiam
fasoliusz!

@down
Dziękuję za informację, na pewno się przyda:)

@Edit
Jak ktoś ma jakieś rady, to będę wdzięczny jeśli się nimi podzieli.
Ostatnio edytowano 16/9/2013, 15:42 przez fasoliusz, łącznie edytowano 2 razy
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
fasoliusz
Bywalec

Postprzez Miczab » 16/9/2013, 15:29

Jeśli będziesz wieszał kask, to pamiętaj żeby cały jego ciężar nie opierał się na jednym punkcie, tylko się w miarę równolegle rozkładał. Inaczej - uszkodzisz / zdeformujesz wnętrze.

pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez lansser » 16/9/2013, 17:14

Moim zdaniem głupie to, jeśli chcesz zimować tak ciuchy.
Dlaczego? Otóż cały kurz będzie na nich osiadał, przez co po zimie będziesz musiał je czyścić. Trochę nieciekawa opcja, co nie?
Jeśli chodzi o kask to zrób coś a la kapelusz, żeby cały ciężar opierał się na rondzie, a cylindryczna część sprawi, że kask nie spadnie i będzie stabilnie siedział. Nie wiem z czego to wykonasz, ale taka myśl mi przyświeca.
Jeśli chodzi o resztę to nie wiem, zależy jaki masz plan.
A najlepiej kup manekina i ubierz go w te ubranka. Zawsze chciałem coś takiego mieć, ale nie chcę sobie zagracać mieszkania.
lansser
Świeżak

Postprzez fasoliusz » 16/9/2013, 17:25

Nie no oczywiście nie zostawię ubrania bez żadnej ochrony.
Jeśli będzie możliwość to schowam je w jakiś pokrowiec.
Manekin to ciekawy pomysł, ale niestety mam malutki pokój i tylko takie widzę najrozsądniejsze zimowanie kombiaka.
Poczekam na jakieś ciekawe propozycję, uwagi itp. jeśli nic nie będzie ciekawego to wykombinuję coś takiego:
http://images10.fotosik.pl/3813/ca17d73b82bd7cea.jpg

@Down
To zły pomysł...
Ostatnio edytowano 16/9/2013, 19:37 przez fasoliusz, łącznie edytowano 1 raz
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
fasoliusz
Bywalec

Postprzez lansser » 16/9/2013, 17:56

To mam dla Ciebie świetny pomysł!
Weź dobry, solidny szeroki wieszak, nałóż na niego kombiaka. Kombiaka przykryj jakimś starym prześcieradłem, co by się nie kurzył.
Rękawicę gdzieś złóż, żeby się nie pozaginały. Kask wsadź w pokrowiec i w pudełko, wrzuć gdzieś, co by Ci nie przeszkadzał, z butami podobnie- albo jakaś szafka, albo do pudełka.
I tyle, jeśli masz mały pokój to wieszak i ciuchy moto na nim jednak zabiorą Ci miejsca, a każdy ma w domu szafę, do której może upchać dużo rzeczy. Ponadto jeśli ma to jakoś wyglądać to ciuchy nie mogą być w pokrowcach, a to oznacza kurzenie się.

Wiesz bober że za pisanie z kilku kont jest ban od razu? Dość szybko Cię chłopaki namierzają (konkretnej osoby nie podam). 6 postów to licho... daj sobie spokój. kravec
lansser
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê