Zobacz wÄ…tek - Aprilia RS 50
NAS Analytics TAG

Aprilia RS 50

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Aprilia RS 50

Postprzez PREDI » 14/9/2013, 09:29

Witam. Mam taki problem z moja Rska.. Niedawno zmieniałem w niej zebatke przednia ponieważ była 10 i uznałem ze jest za mala wiec zalozylem 14 (wiem ze blad bo powinno się wymieniac obydwie zębatki razem no ale brak funduszy :) ). Okej po wymianie jazda probna.. Roznica predkosci byla widoczna no ale co jest ? Dlaczego nie chce isc powyżej 7/8 tys ? Była taka sytuacja ze miałem lekka gorke wiec trochę sprobowalem go bujnac i jechałem ok 90 km/h i nagle motocykl przestal reagować na gaz i po odkręceniu manetki robil mula czyli "buuuu" no i się zatrzymałem.. Po ok 5 minutach może troszkę dluzej odpalil motocykl i dojechałem do domu na spokojnie. Nastepnego dnia probowalem regulacji iglicy:
-po obniżeniu iglicy o jeden stopien motocykl na niskich biegach wkrecal się do 12k na 3 już mu dalem tak do ok 7tys i przejechałem jakies 100m jeszcze i było to samo co dnia poprzedniego tylko z ta roznica ze nie chciał odpalić w ogole dopiero gdy mu wstrzyknąłem dawke paliwa pod swiece to zapalil..
-gdy iglice podwyzszylem maksymalnie było to samo z ta tylko roznica ze nie chciał trzymać niskich obrotow..
Nie jestem dobrym mechanikiem probuje tylko tego co się nauczyłem. Ktos może pomoc ?
PREDI
Świeżak

Postprzez mati22252 » 14/9/2013, 12:59

Nie wiem jaka jest oryginalna zdawcza ale wygląda na to, że twój moto nie ma siły osiągnąć wyższej prędkości. Z ilości km można w prosty sposób obliczyć orientacyjną prędkość maksymalną. I pamiętaj fizyki nie przeskoczysz. Więc najlepsza będzie fabryczna bo jest to optimum osiągów liczone przez wiele głów.
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê