Yamaha dt 125 chłodnica
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wiec nie powinno wypluwać. pojeździj troche i zobacz czy ciągle wyrzuca. jak wyrzuca to moze byc jakas nieszczelność. a tłok wymieniałeś bo wystrzelił ? czy po prostu wymieniłes a stary był w jednym kawałku ? sam tłok wymieniałes ? czy rozbierałes dół silnika też ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wymieniłem tłok i zrobiłem szlif ponieważ motocykl nie miał już mocy ale tłok był w całości nie rozbierałem dołu. Wymieniałem też uszczelki pod głowicą i pod cylindrem i wydaje mi się że uszczelka pod głowicą może być coś nie tak. Czy wypluwanie oleju morze być spowodowane złą uszczelką pod głowicą ??
Uszczelkę którą zdjąłem była cienka jedno warstwowa z napisem UP a tą którą założyłem była dwu warstwowa i bez napisów
Uszczelkę którą zdjąłem była cienka jedno warstwowa z napisem UP a tą którą założyłem była dwu warstwowa i bez napisów
- dÄ…berek
- Świeżak
to nie ma znaczenia bo są rózne rodzaje uszczelek.
ale to i tak nie ma znaczenia do oleju. chyba że uszczelka nie trzyma... jest za duze cisnienie w chłodnici i wywaliło uszczelniacze na pompie wody i woda idzie na silnik i jest za duzo oleju z wodą i wyrzuca- dlatego sprawdź jaki kolor ma olej
ale to i tak nie ma znaczenia do oleju. chyba że uszczelka nie trzyma... jest za duze cisnienie w chłodnici i wywaliło uszczelniacze na pompie wody i woda idzie na silnik i jest za duzo oleju z wodą i wyrzuca- dlatego sprawdź jaki kolor ma olej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości