Który kombinezon wybrać?
• Strona 1 z 1
Który kombinezon wybrać?
Jaśnie Panowie,
Zwiedziłem wszystkie sklepy motocyklowe z mojej okolicy w celu adoptowania nowej skóry. Moje założenia wyglądają następująco:
- dwuczęściowy,
- tylko do typowego śmigania w temperaturze powyżej 15 stopni C,
- kwota jaką dysponuje na zakup to 3000 - 4000 zł.
Aktualnie posiadam jedynie trzy typy spośród przerzuconych kilkudziesięciu kombiaków:
1. Alpinestars ATEM (3200zł)
2. Dainese Laguna Seca DIV NEW (3700zł)
3. Dainese Avro DIV (3300zł)
Najchętniej przeczytałbym o opiniach użytkowników lub porównaniach tych kombinezonów, chyba, że ktoś ma jakąś dobrą propozycję którą przeoczyłem. Zakładam, że nie ma sensu porównywać ich w kwestii bezpieczeństwa, ponieważ wszystkie spełniają już najwyższe standardy, nawet dane mi było zobaczyć kombiaki od D po szlifach z 90km/h i 140km/h. Dodatkowo dainese ma plus za dobrą obsługę po sprzedażową, nie wiem jak to dokładnie się tyczy a*, ponieważ nigdy nie korzystałem z tego. Na koniec dodam, że nie spieszy mi się strasznie z zakupem i mogę poczekać nawet do zimy/wiosny.
Zwiedziłem wszystkie sklepy motocyklowe z mojej okolicy w celu adoptowania nowej skóry. Moje założenia wyglądają następująco:
- dwuczęściowy,
- tylko do typowego śmigania w temperaturze powyżej 15 stopni C,
- kwota jaką dysponuje na zakup to 3000 - 4000 zł.
Aktualnie posiadam jedynie trzy typy spośród przerzuconych kilkudziesięciu kombiaków:
1. Alpinestars ATEM (3200zł)
2. Dainese Laguna Seca DIV NEW (3700zł)
3. Dainese Avro DIV (3300zł)
Najchętniej przeczytałbym o opiniach użytkowników lub porównaniach tych kombinezonów, chyba, że ktoś ma jakąś dobrą propozycję którą przeoczyłem. Zakładam, że nie ma sensu porównywać ich w kwestii bezpieczeństwa, ponieważ wszystkie spełniają już najwyższe standardy, nawet dane mi było zobaczyć kombiaki od D po szlifach z 90km/h i 140km/h. Dodatkowo dainese ma plus za dobrą obsługę po sprzedażową, nie wiem jak to dokładnie się tyczy a*, ponieważ nigdy nie korzystałem z tego. Na koniec dodam, że nie spieszy mi się strasznie z zakupem i mogę poczekać nawet do zimy/wiosny.
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
Dobra, plany się trochę zmieniły. Jednoczęściowe kombinezony też wchodzą w grę.
Co do ATEM, kombinezon dwuczęściowy posiada sporo różnic od jednoczęściowego, polegają one na zmianie perforacji oraz ochrony nóg, co w konsekwencji go wyklucza. Obecnie biorę pod uwagę głównie:
1. Dainese Laguna Seca Pro (3700zł),
2. Alpinestars GP PRO 1PC (3500zł),
3. Dainese Avro Div/Pro (3200zł),
4. Kurtka ATEM + spodnie A* Track (3300zł),
5. Kurtka GP Tech + spodnie A* Track (4200zł - to już jest mega maks, choć i tak wolałbym uniknąć wydania ponad 4k).
Proszę o rzeczowe rady i opinie.
Ps. Ładnie można z hajsem popłynąć przy wybieraniu kombiaka

Co do ATEM, kombinezon dwuczęściowy posiada sporo różnic od jednoczęściowego, polegają one na zmianie perforacji oraz ochrony nóg, co w konsekwencji go wyklucza. Obecnie biorę pod uwagę głównie:
1. Dainese Laguna Seca Pro (3700zł),
2. Alpinestars GP PRO 1PC (3500zł),
3. Dainese Avro Div/Pro (3200zł),
4. Kurtka ATEM + spodnie A* Track (3300zł),
5. Kurtka GP Tech + spodnie A* Track (4200zł - to już jest mega maks, choć i tak wolałbym uniknąć wydania ponad 4k).
Proszę o rzeczowe rady i opinie.
Ps. Ładnie można z hajsem popłynąć przy wybieraniu kombiaka

Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe