Zobacz wÄ…tek - Gixxer 600 Problem(y)
NAS Analytics TAG

Gixxer 600 Problem(y)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Gixxer 600 Problem(y)

Postprzez Czerwik » 7/9/2013, 08:19

Opis moich problemów zacznę może od tego że kupiłem gsxr'a 600 srad:P moto jest z 2000r. Motocykl ponoć cały czas był zablokowany i kręcił do około 9000. Gratisowo dostałem 2 moduły od 750 które wkręcają obroty 14000-15000 natomiast nie palą na ciepłym silniku:/ Denerwujący jest fakt gdy trzeba zgasić moto i czekać z 15 min aż spadnie coś temperatura i wtedy pali od strzału. Dodam że z pychu pali czy ciepły czy zimny na module z 750. Można też przekręcić moduł który kręci do 9000 i pali bez problemu. Postanowiłem wtedy wybrać sie w mała podróż po nowy(używany) moduł od identycznego gixxera w którym nie było problemów. Okazało się to samo... 9000 i koniec. Równolegle zauważyłem też, że przygasają mi światła na wyższych obrotach. Jeździłem tak aż całkowicie padło ładownie. Poszperałem okazało że upaliła się kostka od regulatora napięcia. Szybko przerobiłem na niezawodną skręcaną ale ładowanie na biegu jałowym utrzymuje się w granicach 13.5-14 a przy dodawaniu gazu spada... Na 100% samego regulatora nie sprawdziłem gdyż zwyczajnie nie wiem jak:) Czy uszkodzony regulator może powodować takie problemy? Samego alternatora też właściwie jeszcze nie sprawdziłem. Postaram się to sprawdzić w najbliższym czasie. Do sprawdzenia jest też gaźnik bądź zawory. Szarpie na niskich obrotach i problem z ruszaniem jest gdyż dużo gazu trzeba dać. Zależnie od mechanika jeden słyszał zawory inny nie słyszał i mówił o regulacji gaźnika. Osobiście nie słyszę:) Słyszę natomiast grzęgolenie w rozrządzie który tez wymaga poprawy:)
Czerwik
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 10/9/2013, 08:05

zesk kupił motocykl eh nie ty pierwszy
jak lancuszek to wymiany to i zawory od razu do regulacji plus gazniki filtry swiece :) i kwota rosnie
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Czerwik » 10/9/2013, 11:12

znałem wcześniej faktyczny stan moto ale poszło bardzo okazyjnie więc nie było co się zastanawiać. martwią mnie tylko te obroty:/
Czerwik
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê