gwozdz w oponie
• Strona 1 z 1
gwozdz w oponie
Panowie/Panie , znalazłem w mojej tylnej oponie coś ciekawego , to coś okazało sie 4,5 cm gwoździem . Wyciągłem dziada i z opony powietrze uszło . I teraz pytanie , kupować nową oponę ? kołek ? czy co ? Nie chce miec niespodzianki gdzieś w trasie , od razu mówię że kupno nowej opony to ostateczność $$$
Pozdrawiam i nie polecam odwiedzać budowy znajomych motocyklem ;D
Pozdrawiam i nie polecam odwiedzać budowy znajomych motocyklem ;D
LwG
- kimer
- Świeżak
spoko mozna dac do wulkanizacji i ci ładnie zrobią 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
DOBRA łatka od środka i latasz dalej.
A najlepsze "takie łatki z kołkiem" wciągane od środka opony - oczywiście po zdjęciu opony z felgi i na dobry klej.
Tylko wyczulić wulkanizatora apropo czyszczenia miejsca klejenia - niech się za bardzo nie przykłada bo tam jest warstwa gumy cienka jak papier i zaraz "sznurki".
Ja jak kleiłem to tylko papierkiem sciernym przetarłem parę razy i odtłuszczałem + ta łatka z kołkiem gumowym przeciąganym przez dziurkę.
Ewentualnie na tor nie zalecane klejenie gdy podgrzewasz opony.
Ale w użytku codziennym to normalna praktyka.
A najlepsze "takie łatki z kołkiem" wciągane od środka opony - oczywiście po zdjęciu opony z felgi i na dobry klej.
Tylko wyczulić wulkanizatora apropo czyszczenia miejsca klejenia - niech się za bardzo nie przykłada bo tam jest warstwa gumy cienka jak papier i zaraz "sznurki".
Ja jak kleiłem to tylko papierkiem sciernym przetarłem parę razy i odtłuszczałem + ta łatka z kołkiem gumowym przeciąganym przez dziurkę.

Ewentualnie na tor nie zalecane klejenie gdy podgrzewasz opony.
Ale w użytku codziennym to normalna praktyka.
motocykl: KTM RC8R
-
joda - Świeżak
Też tak miałem ale mi na szczęście powietrze nie uszło i latam dalej na jednej oponie
Ale ja polecam Ci kupić nowa oponę , lepiej wiedzieć że nic się nie stanie i być bezpiecznym niż martwić się czy przypadkiem zaraz nam opony nie rozerwie ;d

Ale ja polecam Ci kupić nowa oponę , lepiej wiedzieć że nic się nie stanie i być bezpiecznym niż martwić się czy przypadkiem zaraz nam opony nie rozerwie ;d
- artur1596
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości