supermoto dla niskiej osoby do 10000zl
• Strona 1 z 1
supermoto dla niskiej osoby do 10000zl
Witam serdecznie nazywam sie Paweł, jestem nowy i szukam pomocy.
Mianowicie nadszedł czas na pierwsze prawdziwe moto. Na oku mam kilka modeli, ale obawiam się, że będą dla mnie zwyczajnie za wysokie.
-doświadczenie: dotąd nie jeździłem na żadnym moto powyżej 500ccm, spontanicznie tylko przejażdżki na motocyklach kolegów, jedynie smieszne skutery lub male enduro typu dt50.
-26lat, 75kg i tylko 170cm wzrostu
-jazda na co dzień do pracy (jakies 10km w jedną strone) nie codziennie 80%, uzywam także samochodu, czasem wypady gdzies dalej 10%, czasem wypad na szutrówki 10%
-10000km na sezon? ciezko powiedziec
-na poczatku myślalem o 8tys zł ale stwierdziłem ze to za mało i 10-11tys zl bedzie odpowiedniejsze. Tak, pomyślalem o ciuchach
-budżet na utrzymanie w sezonie... nie mam zielonego pojęcia ile mnie to może kosztować - najwyżej bedzie cierpieć samochód w imie dobrego stanu motocykla
-podobaja mi sie supermoto o mocnym brzmieniu
-narazie mam na oku ktm lc4 640sm, yamaha xtx660x, husqvarna 610sm
Jedyny problem jaki mam to wysokość tych motocykli, nie wiem które i ile można obniżyć i czy na tym nie ucierpią, jestem totalnie zielony w tym temacie. I oczywiście zdaję sobie sprawe, że kazdy z w/w motocykli będzie chciał mnie przy pierwszej lepszej okazji zabić, mam nadzieje, że moj rozsądek pomoże mi tego uniknąć
Mianowicie nadszedł czas na pierwsze prawdziwe moto. Na oku mam kilka modeli, ale obawiam się, że będą dla mnie zwyczajnie za wysokie.
-doświadczenie: dotąd nie jeździłem na żadnym moto powyżej 500ccm, spontanicznie tylko przejażdżki na motocyklach kolegów, jedynie smieszne skutery lub male enduro typu dt50.
-26lat, 75kg i tylko 170cm wzrostu
-jazda na co dzień do pracy (jakies 10km w jedną strone) nie codziennie 80%, uzywam także samochodu, czasem wypady gdzies dalej 10%, czasem wypad na szutrówki 10%
-10000km na sezon? ciezko powiedziec
-na poczatku myślalem o 8tys zł ale stwierdziłem ze to za mało i 10-11tys zl bedzie odpowiedniejsze. Tak, pomyślalem o ciuchach
-budżet na utrzymanie w sezonie... nie mam zielonego pojęcia ile mnie to może kosztować - najwyżej bedzie cierpieć samochód w imie dobrego stanu motocykla
-podobaja mi sie supermoto o mocnym brzmieniu
-narazie mam na oku ktm lc4 640sm, yamaha xtx660x, husqvarna 610sm
Jedyny problem jaki mam to wysokość tych motocykli, nie wiem które i ile można obniżyć i czy na tym nie ucierpią, jestem totalnie zielony w tym temacie. I oczywiście zdaję sobie sprawe, że kazdy z w/w motocykli będzie chciał mnie przy pierwszej lepszej okazji zabić, mam nadzieje, że moj rozsądek pomoże mi tego uniknąć
- Sintesi
- Świeżak
w zasadzie każda ingerencja w obniżanie pogarsza własciwosci jezdne motocykla. który najniższy to nie wiem, ale wpisz sobie w google cycle ergo, jest programik wrzucasz swoje dane, wybierasz motocykl i pokazuje ci jak na nim bys wyglądał i wybierz najniższy, zawsze od tego mozna troszke popuscic na regulacjach, choc jak pisałem to juz wpływa nieco na prowadzenie, mozna tez bawic sie w przeróbki, od scinania gąbki w siedzeniu po przerobienie np łącznika amortyzatora itp ale sprzrty dobre wybrałeś
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości