Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
Witam wszystkich. Jestem Rafał i pochodzę z Wrześni. Motocyklami interesuje się już jakiś czas, jednak dużo okazji do pojeżdżenia nie miałem, bo nikt w rodzinie ani w okolicy albo chociaż z kumpli moto nie posiadał.
Niedawno zdałem prawko i ogólnie jestem początkujący.
Szukam jakiegoś dobrego moto (z większym nastawieniem na enduro) na początek. Mam do wydania 7000 zł na sam motocykl. Osobiście słyszałem dobre opinie na temat Yamahy XT 600. Może jednak Wy polecicie coś innego, nie koniecznie enduro. Z góry dziękuję.
Niedawno zdałem prawko i ogólnie jestem początkujący.
Szukam jakiegoś dobrego moto (z większym nastawieniem na enduro) na początek. Mam do wydania 7000 zł na sam motocykl. Osobiście słyszałem dobre opinie na temat Yamahy XT 600. Może jednak Wy polecicie coś innego, nie koniecznie enduro. Z góry dziękuję.
- kangur_wrz
- Świeżak
tomera napisał(a):YAMAHA XT ALBO DT TAK MI SIĘ WYDAJE
ALE DT CHYBA NIE MA 600
Nie żebym się czepiał ale zaczynasz mnie wkurzać

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Siema
Mam 11 lat 141cm wzrostu i waże 33kg i chcę kupic sobie crossa. Myśle nad Rieju Mx 50 , Malaguti Grizzly 12. Ale chyba kupie Rieju Mx 50, jest tańsze a chyba nie gorsze. Jak myślicie Rieju będzie dla mnie dobre?? Dam na nim rade?? Nie będzie za duży?? Czy będzie się psuł czy nie?? Czy będą do niego części?? Prosiłbym was o rady. Pozdrawiam 

- radek10roni
- Świeżak
Na pierwszy offroadowy sprzęt lepiej kupić enduro. W porównaniu do wyczynowej crossowki ma mniejszą moc, ale łatwiej jest się uczyć jeżdzić na takim motocyklu. No i ważna sprawa, posiada homologacje. A co do pojemności to max. 250, ale lepiej zacząć od 125. Na crossa można przesiąść się, przynajmniej po jednym sezonie.
Ostatnio edytowano 24/11/2008, 15:32 przez desmoRR, łącznie edytowano 2 razy
DUCATI DESMOSEDICI RR
- desmoRR
- Świeżak
No tak 600-tka na początek wydaje sie dużo, ale ja mam 196 cm wzrostu, ważę 93 kg i na 250-tke chyba jestem z duży, bo nie wygodnie mi sie jechało nawet na XT 350, ale dzięki za odpowiedź
- kangur_wrz
- Świeżak
1.)Witam,
mam 12-13 lat waga okolo 50kg wzrost 161 i szukam crossa mam nadzieje ze mi cos polecice ,
Uwaga mieszkam w Anglii i crossy tu sa tansze szukam 85cc tak do £800.
mam na oku yamahe, kawasaki albo ktm ale nie jestem pewien co do ktm bo mowia ze jest awaryjne , ja jednak jestem za yamaszkom co wy nato???
szukam czegos malo awaryjnego zeby sobie ostro pojezdzic po toze bo mam go obok domu.
2.)Jeszcze jedno pytanie czy jest jakas roznica silnikow w exc 125 i sx 125 chyba nie bo oba to 2tt czy to prawda?
mam 12-13 lat waga okolo 50kg wzrost 161 i szukam crossa mam nadzieje ze mi cos polecice ,
Uwaga mieszkam w Anglii i crossy tu sa tansze szukam 85cc tak do £800.
mam na oku yamahe, kawasaki albo ktm ale nie jestem pewien co do ktm bo mowia ze jest awaryjne , ja jednak jestem za yamaszkom co wy nato???
szukam czegos malo awaryjnego zeby sobie ostro pojezdzic po toze bo mam go obok domu.
2.)Jeszcze jedno pytanie czy jest jakas roznica silnikow w exc 125 i sx 125 chyba nie bo oba to 2tt czy to prawda?
Moja nowa maszynka: | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kaw ... X,85/56631
-
baziu96 - Świeżak
A może też byś powiedział ile masz kasy i jakie doświadczenie? Bo na takie pytanie mogę odpowiedzieć żebyś brał nówkę.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
No to jeśli pieniądze nie grają roli to nowy i tylko nowy. Obejrzyj który Ci bardziej pasuje i ten kup.
-
bolo369 napisał(a):spox jezdzilem długo na 450 4t, ale , pieniadze nie graja roli . a pytam sie dlatego bo niektorzy mowia ze np rm 2004rok jest lepsza od 2007
Mowa chyba o RM-Z 450? 2004 lepsze od 2007? Powiedz tym niektórym, że chyba na głowę upadli... 04r. w porównaniu do 07r. to padaka jednym słowem... w ogóle co tu porównywać. RM-Z od 2007 właśnie, zaczął porządnie konkurować z z Yamahą i Hondą... Od tamtej pory Suzuki nareszcie doścignęło czołówkę chociaż, podczas ostatnich testów fantastycznej czwórki z Japonii (Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki) żółta uplasowała się najniżej... Według testerów góruje bezsprzecznie Kawasaki KXF 450, przed CRF 450 i YZF 450... czekam na testy 250 - będzie się działo!
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Szukam fachowej porady w sprawie wyboru motoru ...
Witam wszystkich
Mam pewne pytanie odnośnie wyboru motoru ... podejrzewam ze odpowiedź na ten temat mogła paść już na tym forum ale po 15 stronach poszukiwania po prostu postanowiłem założyć konto i poprosić o fachowa poradę. Nie jestem nowicjuszem w jeździe enduro lecz nie jestem też bardzo doświadczony w tym sporcie ( 1 rok przygody na dobre i na złe z Yamaha dt 125
z która powiem szczerze ze sobie radziłem bardzo dobrze a i nie mam też już 10 lat choć jestem niższy i lżejszy niż przeciętny 15-latek ( 200 cm i 100 kg )na tym forum
) postanowiłem przerzucić się na " full " crossa. Myślę o pojemności 125 ccm ponieważ 1 raz miałem okazję dosiąść " Potwora " jakim jest KTM SX 380 i choć radziłem sobie całkiem nieźle po prostu męczyła mnie ta jazda. Myślę o YZ-tce 125 lub Hondzie CR 125 może ktm sx 125 ( co lepsze ? )w przedziale cenowym od 4,5 tysiąca do 6 tysięcy. Proszę także o radę w sprawie najlepszego okresu do kupna motoru ( teraz , po nowym roku czy na wiosne ?? ) a także jeśli możecie to powiedzcie mi od którego roku w Cr-kach montowana jest aluminiowa rama
Pozdrawiam 

Mam pewne pytanie odnośnie wyboru motoru ... podejrzewam ze odpowiedź na ten temat mogła paść już na tym forum ale po 15 stronach poszukiwania po prostu postanowiłem założyć konto i poprosić o fachowa poradę. Nie jestem nowicjuszem w jeździe enduro lecz nie jestem też bardzo doświadczony w tym sporcie ( 1 rok przygody na dobre i na złe z Yamaha dt 125

- Łukasz1990
- Świeżak
W tym przedziale cenowym nie bierz pod uwagę czy to Yamaha, Honda, Kawasaki, Suzuki itp. tylko dokładnie badaj stan techniczny bo to on jest najważniejszy. Jeśli motor jest zadbany (niekoniecznie z wyglądu) to się nie będzie sypał a jak jest zakatowany i zrobiony byle jeździł to będzie skarbonka i marka nie ma tu praktycznie żadnego znaczenia.
O ile się nie mylę CR miała alu ramę od rocznika 2000.
O ile się nie mylę CR miała alu ramę od rocznika 2000.
-