Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
Yamaha DT 80 LC II 

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Witam.
Przymierzam sie do kupna enduro o mocy 50-60KM.
Ma byc to motocykl jak najmniej awaryjny.
Interesuj mnie tylko 4T nie starsze niż 2000 rok.
Cena nie przekraczająca 10 000 zł.
Co moglibyście doradzić...?
Co sądzicie o Yamaha WR 450 i KTM SX 450, poszukuje czegoś w tym stylu.
Z góry dziękuje !
Przymierzam sie do kupna enduro o mocy 50-60KM.
Ma byc to motocykl jak najmniej awaryjny.
Interesuj mnie tylko 4T nie starsze niż 2000 rok.
Cena nie przekraczająca 10 000 zł.
Co moglibyście doradzić...?
Co sądzicie o Yamaha WR 450 i KTM SX 450, poszukuje czegoś w tym stylu.
Z góry dziękuje !
- Rafaeczko
- Świeżak
Yamaha WR, KTM EXC albo Husqvarna TE
Jeździłeś już czy zaczynasz?

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
czesc wszystkim koledzy mam maly dylemat poniewaz chce kupic jakies hard enduro 125 2t lub 250 w 4t mam 190 cm wzrostu i 90 kg zywej wagi wczesniej mialem mtx 80 ale to nie to co proponujecie gdzies tak do 10 tysiecy
off road squad bilgoraj
była kochana honda mtx czekam na nową furmankę
była kochana honda mtx czekam na nową furmankę
-
damianjudo - Świeżak
Rafaeczko napisał(a):Jeździłem na sprzętach typu ETZ 250
ale czas na cos powazniejszego
dzięki
Po maszynach typu ETZ 250 wystarczy Ci 250 w 4t jakaś YZ,EXC,CR a 450 będzie ,,delikatnie" za mocna.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
HUSQVARNA WR 125 czy KTM EXC 125 99r.?
Zależy mi na zywotności. Tak dla porównania co ile motogodzin zmienia sie tłok w huwarnie i ktm'ie? Oglądając filmiki na youtube w prostej linii idą łeb w łeb a różnica to 10 koni. Jeżeli osiągi są praktycznie takie same to lepiej wsiąc husqvarne i nie grzebać w niej dłużej,tak mi się wydaje. Ale jesli ktma będe używał bardziej rekreacyjnie to na ile godzin mi wystarczy?
Zależy mi na zywotności. Tak dla porównania co ile motogodzin zmienia sie tłok w huwarnie i ktm'ie? Oglądając filmiki na youtube w prostej linii idą łeb w łeb a różnica to 10 koni. Jeżeli osiągi są praktycznie takie same to lepiej wsiąc husqvarne i nie grzebać w niej dłużej,tak mi się wydaje. Ale jesli ktma będe używał bardziej rekreacyjnie to na ile godzin mi wystarczy?
- murano
- Świeżak
A skąd wziąłeś informacje że 10 km różnicy
Przecież to podobne 2-suwowe silniki mają fabrycznie 39 km
A wnioskując po tym że 2-suwowe to pod względem eksploatacji będą tak samo kosztowne .
Wybór należy do ciebie , ja bym wybrał KTM-a ale nie z 99 rocznika , napisz ile masz kasy to ci podrzucę jakiś link jak coś fajnego znajdę
Przecież to podobne 2-suwowe silniki mają fabrycznie 39 km
A wnioskując po tym że 2-suwowe to pod względem eksploatacji będą tak samo kosztowne .
Wybór należy do ciebie , ja bym wybrał KTM-a ale nie z 99 rocznika , napisz ile masz kasy to ci podrzucę jakiś link jak coś fajnego znajdę

-
Tomek00 - Bywalec
Najlepiej by był jak najtańszy bo kupują mi rodzice nie ma sztywnej granicy. Zły ten ktm? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M900596 dlaczego nowszy rocznik miałbybyć lepszy? on sie różni praktycznie zawieszeniem upside down i tyle i troche wyglądem. Lub co innego mi polecicie do 125cm3 i mocy ok 40koni do rejestracji nie starsze niz 1996r.? Do 6 tys. ale powinno być o wiele taniej. Zeby tez nie wygladało calkiem jak z epoki kamienia. 

- murano
- Świeżak
Możesz go spokojnie kupić , przeczytaj jeszcze co sprawdzić w używanym motorze bo był gdzieś link ale znowu mi uciekł
już drugi raz , ehhh...
A zobacz jeszcze tego
http://www.allegro.pl/item411172658_ktm ... _2001.html
Ktm w klasie 125 exc różni się od husqvarny tylko wyglądem bo wszystko pracuje podobnie i moc prawie identyko , sprawa gustu

A zobacz jeszcze tego
http://www.allegro.pl/item411172658_ktm ... _2001.html
Ktm w klasie 125 exc różni się od husqvarny tylko wyglądem bo wszystko pracuje podobnie i moc prawie identyko , sprawa gustu

-
Tomek00 - Bywalec
witam,
mam jakieś 167 cm wzrostu
16 lat, mam tylko karte motorowerową
do wydania około 4 tyś, może troszke mniej
i chce kupić enduro na początek, najlepiej 50, albo 80/50 coś czym będę mógł jeździć po mieście i troche w terenie żeby się nauczyć, i najlepiej żeby motor nie był za stary, nowsze modele :p
pzdr!
mam jakieś 167 cm wzrostu
16 lat, mam tylko karte motorowerową
do wydania około 4 tyś, może troszke mniej
i chce kupić enduro na początek, najlepiej 50, albo 80/50 coś czym będę mógł jeździć po mieście i troche w terenie żeby się nauczyć, i najlepiej żeby motor nie był za stary, nowsze modele :p
pzdr!
- mac_19
- Świeżak
Polecam rometa crs 50
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M783684
Kolega ma i ładnie sprawuje
Polecam
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M783684
Kolega ma i ładnie sprawuje

-
Tomek00 - Bywalec
No to jaka różnica jest pomiedzy KTM exc 125 modelem 2001 a 1999? Nie wiem czy wartobyło by dopłacać prawie tysiac złotych za nie wiem co jesli stan w starsdzym wizualny jest lepszy. A to jak wybierać moto http://www.scigacz.pl/Na,co,zwracac,uwa ... a,277.html
Ostatnio edytowano 4/8/2008, 09:38 przez murano, łącznie edytowano 1 raz
- murano
- Świeżak
Może yamaha DT?
Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
mac_19 napisał(a):wygląda nawet fajnie, ale słyszałem że te nowe romety to porażka, że to niby są chińskie :/
Silniki rometa , produkowane masowo w chinach To jest jedyny minus , ale też podobno są robione na wzór silników yamachy , nie wiem czy prawda

Ładnie chodzi , Do tego Mają serwis więc nie ma problemu z naprawą , nie psuje się często .
Koledze tylko licznik kilometrów poszedł ale to mały pikuś ....
-
Tomek00 - Bywalec