Zobacz wątek - Brak iskry po rozgrzaniu
NAS Analytics TAG

Brak iskry po rozgrzaniu

i inne małe pojemności
_________

Brak iskry po rozgrzaniu

Postprzez benmon152 » 31/8/2013, 22:10

Witam,
mam mały problem z moją aprilią, otóż po rozgrzaniu jest bardzo słaba iskra lub w ogóle jej nie ma. Z początku powiem, że wszystkie kable zostały sprawdzone czy nie ma zwarcia lub żadnego przebicia oraz został wymieniony przewód wysokiego napięcia. Jak ją wyjmę z garażu po postoju (zimna) odpala i wszystko dobrze działa. Pochodzi dwie minuty i sama z siebie gaśnie, później trudno ją odpalić albo ewentualnie tylko z popychu. Jak się jedzie to na początku wszystko jest dobrze, z czasem zaczyna przerywać później coraz bardziej aż w końcu trudno aż jechać. Jak się ją zgasi rozgrzaną to da się odpalić tylko z popychu. Gdy postoi ok. 30 minut znowu pali dobrze i jedzie dopiero po przejechaniu pewnego odcinka zaczyna znów przerywać i tak za każdym razem. Gaźnik sprawny, bak nie zatkany. Cylinder i tłok nowy po wymianie.
benmon152
Świeżak

Postprzez Kuba05 » 2/9/2013, 09:21

Sprawdz ustawienie jakie ma być cewki, na necie bedzie pisać,ustaw sobie tak jak fabryka to bedzię chodzić, wymień świece i musi chodzić
Było: Skuter 50 ccm 4T -->Romet ZK 50
Jest: Honda Shadow VT 125C
Kuba05
Świeżak

Postprzez benmon152 » 13/9/2013, 20:21

Świeca i przewód WN nowe, zapłon dobrze ustawiony i dalej to samo. Kupiłem nowy cewko-modul, założyłem i dalej to samo. Dziś poszedłem, odkrecilem świece, sprawdzam, jest iskra. Ładna, widoczna. Ale na razie nie mam możliwości sprawdzenia bo zacina się przepustnica w gaźniku.

20.09.2013

Gaźnik zrobiony, odpalam i...
teraz nie chce w ogóle chodzić na wolnych obrotach, gaśnie jakby ją zalewało a na dużych przerywa. Czy regulator napięcia może być przyczyną braku iskry i takiego zachowania? Bo już tylko cewki (stator) i regulator zostały z rzeczy, które nie są wymienione.
benmon152
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm