Zobacz wątek - Cagiva mito, problem z gaznikiem mikuni 35 ???

Cagiva mito, problem z gaznikiem mikuni 35 ???

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Cagiva mito, problem z gaznikiem mikuni 35 ???

Postprzez lukass1223 » 31/8/2013, 15:38

Od dluzszego czasu mam problem z cagiwa, pali normalnie trzyma obrty, zaczynam jechac dajac jej troche po dupie, po jakims kilometrze zaczyna przerywac, sama na chwile wkreca sie na obroty jakies 5000 po czym gasnie, musze odczekac jakis czas dopiero odpali i za kilometr znowu to samo. Jadąc spokojnie na niskich obrotach problemu nie ma, aczkolwiek nie wim na jak dlugo bo na 4000 tys obrotow nie da sie nią poszaleć. Swiece wymioenialem, nie pomoglo
włodi
lukass1223
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 21/8/2013, 20:11
Lokalizacja: Lublin


Postprzez Cianoku » 2/9/2013, 16:41

Czym jest chłodzony? Wodą? Zobacz więc jak się ma pompa wody, być może że puchnie wał i nie daje rady by się już kręcić dalej.
Suzuki RM 125
Cianoku
Świeżak
 
Posty: 122
Dołączył(a): 31/8/2012, 09:26

Postprzez lukass1223 » 7/9/2013, 11:49

Doszedl drugi problem, teraz moto chodzi tylko na ssaniu i wolno schodzi z obrotwo, bez ssania po nawet leciutkim odkreceniu manteki gasnie. Wymyle, przeduchalem kompresorem caly gaznik dalej bez zmian nie pomaga regulacja. Macie jakies rady ??
włodi
lukass1223
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 21/8/2013, 20:11
Lokalizacja: Lublin

Postprzez Cianoku » 7/9/2013, 18:39

Najpierw odpowiedz czym jest chłodzony (powietrze/woda) motocykl
Cianoku
Świeżak
 
Posty: 122
Dołączył(a): 31/8/2012, 09:26

Postprzez lukass1223 » 8/9/2013, 09:43

chlodzony jest cieczą
włodi
lukass1223
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 21/8/2013, 20:11
Lokalizacja: Lublin

Postprzez Cianoku » 9/9/2013, 13:13

Sprawdź pompe wody, może nie chłodzi go tak jak powinno i wał puchnie.
Suzuki RM 125
Cianoku
Świeżak
 
Posty: 122
Dołączył(a): 31/8/2012, 09:26

Postprzez lukass1223 » 9/9/2013, 15:29

a czy problem z pompą wody mialby wplyw na to ze moto chodzi tylko na ssaniu? bez ssania na odkrecanie manetki reaguje tym ze gasnie jak by paliwa nie dochodzilo
włodi
lukass1223
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 21/8/2013, 20:11
Lokalizacja: Lublin

Postprzez mater13 » 10/9/2013, 09:42

Cianoku jaki wał puchnie? hahahaha Tłok nie wał. Zmierz kompresję, Robiłeś kiedyś remont w niej?
mater13
Świeżak
 
Posty: 216
Dołączył(a): 11/7/2011, 09:34

Postprzez lukass1223 » 10/9/2013, 16:50

remont robiony 2 lata temu od tamtej pory przejechane jakies 8 tys km
włodi
lukass1223
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 21/8/2013, 20:11
Lokalizacja: Lublin



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości




na gr