Jaka kominiarka?
• Strona 1 z 1
Jaka kominiarka?
Hej, chcę sobie kupić kominiarkę do nowego kasku, jaką wybrać? Myślałem o Body Dry z jonami srebra. Generalnie jakie są zalety oprócz niepocenia się w kask?
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
- bober3
- Świeżak
Żeby nie przepacać kasku, a co Ty jeździsz bez?
Mam wrażenie, że kask lepiej siedzi na bani i mniej się rusza, ale argument, że kominiarkę możesz nawet po każdym lataniu uprać nawet ręcznie mydłem w umywalce jest wystarczający, żeby w niej jeździć.
Mam wrażenie, że kask lepiej siedzi na bani i mniej się rusza, ale argument, że kominiarkę możesz nawet po każdym lataniu uprać nawet ręcznie mydłem w umywalce jest wystarczający, żeby w niej jeździć.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Jeździłem kiedyś w chłodniejsze dni- z windstopperem. Denerwowała mnie bo trochę przez nią dmuchałem sobie w oczy, zawsze się gdzieś lekko przekrzywiła.. ogólnie było mi mało wygodnie i proces zakładania kasku wydłużał się z 5 razy.
Jeżdżę bez. Co jakiś czas piorę wyściółkę kasku- w sumie jak czapkę. A że baniak myję 2 razy dziennie to oliwa mi się szybko nie zbiera. W fg-15 mam nawet niezłą wentylację więc z poceniem też problemów nie mam.
Jeżdżę bez. Co jakiś czas piorę wyściółkę kasku- w sumie jak czapkę. A że baniak myję 2 razy dziennie to oliwa mi się szybko nie zbiera. W fg-15 mam nawet niezłą wentylację więc z poceniem też problemów nie mam.
-
kravec - Administrator
A ja mam zwyczajną kominiarkę ze sklepu z militariami, i nie mam problemów z parowaniem czy przepacaniem kasku, fajnie siedzi kask na bani i nie wieje mi po szyi.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
A czemu ma niszczyć kask? I jeżeli z niewiadomych przyczyn by tak było, że by się bardziej mechacił to dlaczego miałbyś się tym przejmować? Na wygodę i bezpieczeństwo to nie wpływa.
Nawet zwykła bawełniana jest lepsza niż jej brak. 2 lata temu na tripie zgubiłem kominiarkę Brubecka w Austrii, kupiłem właśnie w sklepie z militariami zwykłą bawełnianą i dojechałem w niej do Polski - nic złego się nie działo a czułem się o niebo lepiej niż bez niej.
Nawet zwykła bawełniana jest lepsza niż jej brak. 2 lata temu na tripie zgubiłem kominiarkę Brubecka w Austrii, kupiłem właśnie w sklepie z militariami zwykłą bawełnianą i dojechałem w niej do Polski - nic złego się nie działo a czułem się o niebo lepiej niż bez niej.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
A ja chętnie się dowiem bez żadnej ironii czy uszczypliwości, serio chcę wiedzieć, dlaczego zwykła bawełna odpada ? po 10k km kask pachnie niemal jak nowy, nie widzę też żadnych zniszczeń. Więc czym są te wiadome względy ?
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Proste- wchłania pot, który masz przy głowie. Nie odprowadza go niestety, efekt podobny do chodzenia w mokrej podkoszulce.
A jak po tych 10k wyściółka? Obok tego, że będzie mi diametralnie zmieniać uczesanie to problem nr 1
A jak po tych 10k wyściółka? Obok tego, że będzie mi diametralnie zmieniać uczesanie to problem nr 1

<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
- bober3
- Świeżak
Wchłania ale nie odprowadza? Czyli koniec końców mam pot na głowie czy nie? Czytam sobie ten temat, bo właśnie kominiarka się już troszkę niszczy i można by się szarpnąć na nową 

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Polecam kominiarki Brubeck podobnie jak odzież termoaktywną tej firmy. Moja lekko się rozciągnęła. Czasami wkurza gdy kaska trzeba założyć i zdjąć kilka razy aby wszystko dobrze leżało, ale warto dla odczuwalnej różnicy.
-
bryk77 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości