Zobacz wątek - Kombiak do 2000 zł
NAS Analytics TAG

Kombiak do 2000 zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kombiak do 2000 zł

Postprzez SkoQ » 28/8/2013, 19:41

Siemka, zabieram się do kupna kombiaka, jako że rzeczy z GS'ki zostają u mnie to mam ciuszki do jazdy turystycznej, kurteczka i spodnie do normalnej jazdy są. A teraz do rzeczy:

Cena max: 2000 zł
Wymagania:
-Garb
-Slidery
-Jednoczęściówka

Rozwarzam firmy takie jak REVIT, Berik, Dainese, Arlen Ness.
W dokładnie takiej kolejności :) pytam o opinie jeśli ktokolwiek używa kombiaka którejkolwiek z tych firm :)
Cena 2000 zł jest ostateczna. Dla ludzi do których to nie dociera (bo wiem, że są tacy) jeśli będzie kosztować 2000,50 zł nie kupię ;)
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Sykopson » 29/8/2013, 08:53

Po pierwsze pogadaj z Miczabem, może Ci coś zaproponuje ciekawego.

Znalazłem jeszcze coś takiego jak Spyke, fajnie to wygląda, ale niech ktoś się lepiej na ten temat wypowie.

Ja bym wziął Berika, na szybko po wpisaniu w alledrogo wyskakuje jednoczęściówka właśnie za 1999zł :D . Słyszałem same dobre opinie o tych kombiakach, mój znajomy upala taki kombinezon po torze (slovakiaring itd.) leżał już nie raz, a Berik trzyma się świetnie. W dodatku mają fajny design. Ja bym się skłonił właśnie ku niemu z tych czterech które wymieniłeś.

Widzę że idziesz typowo w stronę sporta :D spoko, w sumie mieszkamy niedaleko trzebaby się kiedyś ustawić na jakieś latanko/tor :wink: , ale jeszcze ja muszę kupić szybsze moto i kombi :wink:
Suzuki Bandit 400 był

Suzuki SV650 S jest
Sykopson
Stały bywalec

Re: Kombiak do 2000 zł

Postprzez Vergon » 29/8/2013, 11:14

SkoQ napisał(a):Rozwarzam firmy takie jak REVIT, Berik, Dainese, Arlen Ness.
W dokładnie takiej kolejności :)

Czemu taka kolejność? Miałeś w łapach kombinezony tych firm?

SkoQ napisał(a):Cena 2000 zł jest ostateczna. Dla ludzi do których to nie dociera (bo wiem, że są tacy) jeśli będzie kosztować 2000,50 zł nie kupię ;)

A już miałem zacząć wywód :lol:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Starski » 29/8/2013, 12:58

Ja tylko dodam, że berik i arlen ness to jest praktycznie ta sama firma. ;)
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
Starski
Świeżak

Postprzez Miczab » 29/8/2013, 13:57

Zapraszam na moje skromne PW, coÅ› wyczarujemy. ;)
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez SkoQ » 29/8/2013, 19:12

Wiem, że dając Michałowi 2 kafle do ręki na kombiak wyczaruje mi cuda :D ale chce najpierw usłyszeć opinie ludzi którzy na codzień w tym latają, kolejność jest taka bo po prostu podobają mi się kombiaki tych firm w takiej kolejności, ale jakościowo nie miałem z żadnym do czynienia :) Revit'y wyglądają jak dla mnie zajebiście, podobnie Berik i rzeczywiście Spyke, ale spyke ma mały wybór w tej kasie. Ale jakoś nie pociągają mnie firmy takie jak Rebelhorn, sam nie wiem dlaczego.

Tak szukam typowo sportowego kombi mimo, że moto nie koniecznie typowo sportowe (SV 650s), jestem amatorem który chce czasami polatać na torze, czasami polatać ostrzej na winklach i tyle :) dzięki za pomoc tą której już udzieliliście jak i za każdy następny post ;) Vergon widzisz jak ja znam użytkowników xD ?
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 29/8/2013, 19:34

To najpierw pomacaj kilka kombinezonów zanim się na coś zdecydujesz, bo rozpiętość jakości i "ogólnego wrażenia" pomiędzy tymi firmami jest duża. Pierwsza rzecz to jakość Dainese jest taka, że moim zdaniem deklasuje konkurencję z Alpiną włącznie.
Kolejna rzecz, że znajomy kupił z 2 sezony temu (na wyprzedaży pod koniec sezonu) perforowaną jednoczęściówkę Arlena Titanium całą z kangurzej skóry za właśnie okolice 2000zł i kombinezon był naprawdę PRZEKOZACKI, od tamtej pory przekonałem się do Arlena, za którym nigdy nie przepadałem.
W tej kasie już można coś fajnego wyrwać jak się trafi okazja, więc ja bym na Twoim miejscu przede wszystkim pojechał do sklepu i wziął do ręki kombinezony różnych marek, bo różnica jest naprawdę spora.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SkoQ » 29/8/2013, 19:48

Vergon ale wejść i pomacać to niestety nie to samo co usłyszeć opinie od użytkownika który ponawijał kilometry w danym wdzianku, o Revitach nadal nie widzę opinii. Alpina, ehh no ja chce płacić za materiał i jakość, a nie dorzucać 30% ceny za znaczek :) Dainese właśnie jak narazie zbierają chyba najwięcej najlepszych opinii, na spyke nigdy nie słyszałem ani jednego złego zdania ;) mogę podesłać kilka allegrowych ofert i nie dostać za to warna ?
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Miczab » 30/8/2013, 10:35

Dawaj.

4sr nie chcesz?
Miczab
Administrator

Postprzez SkoQ » 30/8/2013, 19:06

Cena max: 2000 zł
Wymagania:
-Garb
-Slidery
-Jednoczęściówka

Michał jeśli spełnia wymagania to jak najbardziej :) w przyszłym tygodniu po przymierzam kombi żeby wiedzieć co mi dobrze leży :P
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Starski » 30/8/2013, 19:33

Z ciekawości zapytam, czemu jednoczęściowy? Moim zdaniem dwuczęściowe które można po prostu spiąć zamkiem są praktyczniejsze, a kwestia bezpieczeństwa jest marginalna.
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
Starski
Świeżak

Postprzez SkoQ » 1/9/2013, 08:33

Mój kumpel miał wypadek, i zmiażdżyło mu 5 kręgów, teraz mam lekką paranoję na tym punkcie, poza tym to będzie tylko do dzidowania, do dziewczyny, czy na przejażdżkę gdzieś z chłopakami będę używać starego ubranka, jednoczęściowego będę używać tylko do jazdy samemu, ewentualnie z jakimś jednym kompanem na samo latanie, fajkę i znowu latanie.
Starski, nie chce się tłumaczyć, bo myślę że nie od tego ten temat, jest, szukam opinii o firmach od pojedynczych użytkowników. To nie jest na zasadzie, szukania czegokolwiek za 2000 zł, moje wymagania są obligatoryjne, a nie fakultatywne. Innymi słowy, nie kupię niczego innego co nie będzie spełniać tych 4 wymagań :)
(nie przekonasz mnie, nawet nie próbuj bo to bez sensu)
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Miczab » 3/9/2013, 12:50

4sr odpada - 2pcs.
Ale Arleny, Beriki bez problemu Ci wyczarujÄ™.
Miczab
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość

na górê