różnice mocy?
• Strona 1 z 1
różnice mocy?
witam, z góry przepraszam że nie stosuje się do schematu, myśle że dział wybrałem odpowiedni, bo chce kupić moto, aczkolwiek nie pytam jakie. chodzi mi o to, że wybrałem sobie suzuki gs500 lub kawe er-5. potrzebuje jednak moto na A2 gdzie wymaga się 35kW, a w niektórych ofertach moc jest podana 36-37kW. czy to sprzedawcy chcą 'zwiększyć' moc motocykla by szybciej sie sprzedał jako mocniejszy czy mają wpisane tak w dokumentach? nie chce kupić czegoś czym nie bede mógł legalnie jeździć. z góry dzięki za odpowiedzi 

- kniver
- Świeżak
Nie patrz na to jaka moc jest w ogłoszeniu bo to zazwyczaj są brednie. Ludzie często wpisują tyle ile im się wydaje, założą głośny wydech i od razu +10km, znajdą w necie moc katalogową na jakiejś mało wiarygodnej stronie i powstają kwiatki.
Ciebie interesuje tylko to ile KW jest wbite w dowodzie rejestracyjnym, bo z tego Cię będą rozliczali przy kontroli.
Ciebie interesuje tylko to ile KW jest wbite w dowodzie rejestracyjnym, bo z tego Cię będą rozliczali przy kontroli.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
W dowodzie przede wszystkim, w Wydziałach Komunikacji przy rejestracji moto/samochodu też potrafią głupot nawypisywać, któryś z chłopaków z forum miał Fazera i wbite w dowodzie, że jest jednoosobowy, kumplowi też w Fazerze pominęli jedną cyfrę w numerze VIN, inny miał wbity jakiś stary model CBRki a to była 600rr, więc zanim gdziekolwiek wystartujesz dzwoń i mów, żeby Ci czytał ile KW jest w dowodzie.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Jeszcze możesz szukać ER-5/GPZ 500 w wersji 25kW. Były seryjnie blokowane na taką moc i mają tak w papierach.
A co do głupot to nie tylko tam piszą głupoty. Ja mając Hondę Shadow 125 (cruiser) miałem w ubezpieczeniu napisane, że to Honda NSR 125 (sport)
A co do głupot to nie tylko tam piszą głupoty. Ja mając Hondę Shadow 125 (cruiser) miałem w ubezpieczeniu napisane, że to Honda NSR 125 (sport)

Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości