Zobacz wątek - Problem z odpaleniem Yamaha R1

Reklama

NAS Analytics TAG

Problem z odpaleniem Yamaha R1

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z odpaleniem Yamaha R1

Postprzez witekmp3 » 24/8/2013, 11:16

Witam
mam problem z odpaleniem R1, kreci ale nie chce zaskoczyc. Probowalem juz wielu rzeczy, odpala tylko od kabli chociaz wiem ze to moze jej zaszkodzic. Jesli chodzi o akumulator to i ladowalem ten co byl w niej i kupilem nowy, nic nie pomoglo. Rozrusznik wykrecilem, wyczyscilem w srodku, byl mocno zabrudzony i jedna szczotka nie odbijala ale po zalozeniu go z powrotem nadal nic :( Zna ktos powod dla ktorego nie chce odpalic? Dodam ze rozrusznik sprawdzalem na krotko od akusa i krecil bardzo dobrze po czyszczeniu. Po zamonotwaniu go na miejsce nic sie nie zmienilo, sprobowalem tez ominac przekaznik rozrusznika i takze bez rezultatow. Bede wdzieczny za pomoc
witekmp3
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23/8/2013, 12:00
Lokalizacja: Szwecja - Malmö, Pl - Grudziądz


Postprzez mater13 » 24/8/2013, 11:35

Na na tzw. popych pali??
mater13
Świeżak
 
Posty: 216
Dołączył(a): 11/7/2011, 09:34

Postprzez krzall » 24/8/2013, 21:22

Jak to pali z kabli ( innego aku) ? a nie pali z aku nowego ? Sprawdź kable, podłączenia itp... Nowy aku zalałeś ? ;) Czy może na sucho ;) ?
Wszystko jest trudne... nim, stanie się proste ;)
FZS 1000
Avatar użytkownika
krzall
Świeżak
 
Posty: 131
Dołączył(a): 19/1/2013, 21:43

Postprzez witekmp3 » 28/8/2013, 06:50

Mater 13 na pych pali bez problemu.

Krzall pali z kabli podlaczonych do auta jak dostanie wiekszego napiecia. Na nowym akumulatorze motorowym z 12,69V podczas rozruchu spada do okolo 6V i po malu pada. Gdzies spierdziela mi caly prad i tu jest problem :/
witekmp3
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23/8/2013, 12:00
Lokalizacja: Szwecja - Malmö, Pl - Grudziądz

Postprzez Seba_ER5 » 28/8/2013, 13:21

Możliwę ,że palnę jakąś głupotę, ale sprawdzić regulator napięcia i alternator. P.S. Nie podłączaj do aku samochodowego bo sobie instację popalisz.
Avatar użytkownika
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 5221
Dołączył(a): 27/8/2007, 19:58

Postprzez Black-Ghost » 28/8/2013, 16:29

Jak by padł regulator napięcia to wywali mu od razu bezpiecznik główny..
Avatar użytkownika
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 4636
Dołączył(a): 4/12/2010, 17:47
Lokalizacja: Oświęcim(KOS)



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość




na gr