jaka zbroja/buzer?
• Strona 1 z 1
jaka zbroja/buzer?
Witam, co Waszym zdaniem lepiej zakupic zbroje czy buzer? Ogolnie bardziej jestem nastawiony na zbroje, ktos mial z jakas dobra zbroja do czynienia? chodzi mi przede wszystkim o swobodny zakres ruchow no i wiadomo zeby jakos dało rade w cieple dni
myslales o evs ballestic cos oprocz tego? Z tego co widze ma dośc krotki ochraniacz kregoslupa.. Pozdro

-
pinky - Świeżak
miałem i to i to, i powiem ci że jak dla mnie tyyylko buzer. dlaczego ? po 1 temperatura, niby zbroja na siatkach itp itd... ale i tak jest mega gorąco, zawsze zbroje sciągałem mokrą. 2) swoboda ruchów, 1 raz jak załozyłem buzer to sie czułem skrempowany, ale 10 minut na torze i nie czułem nic na sobie. 3) ochrona jak dla mnie lepiej wszystko oddzielnie mieć i dopasować sobie, tzn buzer lepiej chroni klate i plecy. w zbroi suwak na srodku nie chroni przed niczym, a nie raz kamieniem oberwałem to czułem jak cała energia kamienia sie rozłozyła, w zbroi bym poczuł na pewno. buzer tez wiekszą powierzchnie zakrywa. a i tak sie stosuje do buzera pas nerkowy ochraniacz łokci i masz wszystko to samo co z zbroi. także moje zdanie - w teren tylko buzer. zbroje mozna na narty albo na ściga gdzie nie musisz czasem technicznie w upale gdzies podjechać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wiec coraz bardziej przekonuje sie do tego buzera, bo tez juz troche poczytalem, polecasz jakas konkretna firme w rozsadnej cenie? da rade zmiescic sie w 400/500zł buzer + ochraniacze i pas nerkowy? no i przydalo by sie to jakos przykryc wiec do tego jakas bluze?
-
pinky - Świeżak
buzery podobno dobre są od 300 zł, ja kupiłem z promocji EVSa, fajny jest ale troche mały, wykonanie też nie jakies najlepsze. ale juz kilka razy sie sprawdził. dałem koło stówki za niego, troche ponad ale była wyprzedaż w intermotors i była spoora obniżka. acerbis bomber podobno niezły, thor quadrant też polecany. pas nerkowy - w sumie obojętne, im droższy tym wygodniejszy itp itd niecałą stówke trzeba dać, nie polecam tych za 20-30 zł. ochraniacze na łokcie - tutaj zalezy od kasy od 50 zł mozna juz kupić. ja np latam bez ochraniaczy łokci ;P bluza - tutaj obojętne czy jest za 50 zł czy za 200 nie bedzie duuuuuzej róznicy. ja mam jakąś na sprzedaż wiec jc PW
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak ma ktoś zamiar latać po torze i chce uzywać ochraniacza karku to warto pomyslec o zestawie, buzer i ochraniacz bo nie wszystkie idealnie ze soba pasują. ja mam EVS zestaw i ze soba pasuej jak trzeba, ale leatt juz nie pasował tak dobrze jak leatt do leatt'a
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja osobiście ubieram buzer jak jest gorąco ale tak koło 15 stopni wole zbroje bo pewniej się w niej czuje ale znowu nie jest tak wygodna i czuć że coś mam na sobie 

2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości