Motocykl (kat A2) do 10 000zł sportowy
• Strona 1 z 1
Motocykl (kat A2) do 10 000zł sportowy
Witam wszystkich. Jestem zainteresowany kupnem jednośladu na kategorię A2.
-Przejechane około 10tys na Peugeot xr6 (50ccm)
- 85kg 184cm 17 lat
-jazda do szkoły 60% reszta to wypady z kolegami
-w sezonie około 5000-6000 tysięcy km
- 10 000 zł na motocykl, na strój również mam odłożone
-Budżet na utrzymacie ciężko mi wskazać, gdy coś trzeba wymienić to po prostu to robię, również kosmetyka, smarowania wymiana oleju itp.
-Moimi ulubionymi motocyklami są zdecydowanie sportowe, enduro też lubię
Wiem, że na rynku są kawasaki ninja 250 oraz cbr 250, lecz nie satysfakcjonują mnie do końca. Chciałbym coś mocniejszego ( zwłaszcza przy mojej wadze). Kiedyś czytałem że Suzuki wypuściło gsxr600 zdławionego pod kategorię A2 lecz kupno owego egzemplarza znacząco przekracza mój budżet
Wiece może czy pojazdy typu; Honda f4, f3 lub inne sportowe "sześćsetki" można legalnie zblokować tak aby łapały się w A2?
Pozdrawiam serdecznie, czekam na wasze propozycje za które z góry dziękuję
-Przejechane około 10tys na Peugeot xr6 (50ccm)
- 85kg 184cm 17 lat
-jazda do szkoły 60% reszta to wypady z kolegami
-w sezonie około 5000-6000 tysięcy km
- 10 000 zł na motocykl, na strój również mam odłożone
-Budżet na utrzymacie ciężko mi wskazać, gdy coś trzeba wymienić to po prostu to robię, również kosmetyka, smarowania wymiana oleju itp.
-Moimi ulubionymi motocyklami są zdecydowanie sportowe, enduro też lubię
Wiem, że na rynku są kawasaki ninja 250 oraz cbr 250, lecz nie satysfakcjonują mnie do końca. Chciałbym coś mocniejszego ( zwłaszcza przy mojej wadze). Kiedyś czytałem że Suzuki wypuściło gsxr600 zdławionego pod kategorię A2 lecz kupno owego egzemplarza znacząco przekracza mój budżet

Pozdrawiam serdecznie, czekam na wasze propozycje za które z góry dziękuję

- KakaPipe
- Świeżak
Jestem przekonany na 99%, że nie ma żadnej 600, którą można byłoby zablokować na A2, ponieważ sam poszukiwałem takiej 600.
Według mnie nie kupuj od razu 600. Kup sobie coś łagodniejszego, a dopiero potem rzuć się na coś mocniejszego. Chyba, że chcesz szybko zginąć, to już twój wybór[...]
Polecam Ci Kawasaki ZXR 400. Mam 15 KM więcej niż powinna mieć, ale wydaje mi się, że można ją jakoś zablokować ( nie jestem pewień ). Tani motorek, a dobry. Myślę, że w sam raz dla Ciebie.
Według mnie nie kupuj od razu 600. Kup sobie coś łagodniejszego, a dopiero potem rzuć się na coś mocniejszego. Chyba, że chcesz szybko zginąć, to już twój wybór[...]
Polecam Ci Kawasaki ZXR 400. Mam 15 KM więcej niż powinna mieć, ale wydaje mi się, że można ją jakoś zablokować ( nie jestem pewień ). Tani motorek, a dobry. Myślę, że w sam raz dla Ciebie.
- Cezaros.
- Świeżak
Żadnej sportowej 600-tki nie zablokujesz do mocy przewidzianej w ustawie. Maksymalnie możesz blokować pojazdy mające 70 KM przy czym stosunek mocy do masy nie może przekraczać 0,2 kW/kg
Cezaros, a przy tym egzotyk jakich mało. Powodzenia w szukaniu jakichkolwiek części, może ASO uratuje z horrendalnymi cenami.
Cezaros, a przy tym egzotyk jakich mało. Powodzenia w szukaniu jakichkolwiek części, może ASO uratuje z horrendalnymi cenami.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Szkoda że weszły te nowe przepisy, ale to już inna bajka na inny temat. A co sądzicie o Suzuki gs500f? Może nie jest to sportowy motocykl ale z pewnością dynamiczniejszy niż ninja250. Dodatkowo brzmienie 250 jest koszmarne.
- KakaPipe
- Świeżak
Boshi napisał(a):Żadnej sportowej 600-tki nie zablokujesz do mocy przewidzianej w ustawie. Maksymalnie możesz blokować pojazdy mające 70 KM przy czym stosunek mocy do masy nie może przekraczać 0,2 kW/kg
kW nie KM.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsf-600 ... a4dbe31409
Jak siÄ™ nie da jak siÄ™ da.
Widziałem kiedyś podobnego gixxera 600 ale już go chyba nie ma.
Pozdrawiam
Jak siÄ™ nie da jak siÄ™ da.
Widziałem kiedyś podobnego gixxera 600 ale już go chyba nie ma.
Pozdrawiam
Honda CBR 1100xx Blackbird + Power Comand
- PrzemoCBR
- Świeżak
A czego od razu siÄ™ bulwersujesz?
Nie napisałem, żeby kupował tylko z humorem podszedłem do sprawy.
Spokojnie. Daj na luz.
Nie naskakuj od razu na mnie tylko potraktuj to humorystycznie a nie już potraktowałeś to jako śmianie się z autora wątku i już krzyczysz żebym się ogarnął.
co ten post wnosi do tematu.. jeszcze jeden offtop i poleci lizak. Ponadto czytaj ze zrozumieniem, pisaliśmy o sportowym motocyklu.// boshi
Nie napisałem, żeby kupował tylko z humorem podszedłem do sprawy.
Spokojnie. Daj na luz.
Nie naskakuj od razu na mnie tylko potraktuj to humorystycznie a nie już potraktowałeś to jako śmianie się z autora wątku i już krzyczysz żebym się ogarnął.
co ten post wnosi do tematu.. jeszcze jeden offtop i poleci lizak. Ponadto czytaj ze zrozumieniem, pisaliśmy o sportowym motocyklu.// boshi
Honda CBR 1100xx Blackbird + Power Comand
- PrzemoCBR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości