jakie enduro kupić?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jakie enduro kupić?
Witam chciałbym sobie kupic jakieś enduro koniecznie z homologacją i wolałbym z opnami crossowymi niz z taki jak supermoto. Chciałbym zeby motorek był w miare bezawaryjny przy spokojnej jeździe nie wydać na niego więcej niz 500-700 zł rocznie na części i zeby miał maksymalnie 50KM mocy. Myślałem nad KTM exc 450 ale słyszałem ze na części trzeba rocznie strasznie duzo wydawać więc czekam na Wasze opinie i propozycje. Z góry dziekuje za pomoc. Dodam ze bede jeździł głownie po lesie i po polnych drogach ale tez po asfalcie.
- marcineczek1234
- Świeżak
Co do tego ktm'a EXC 450:
Jeśli nie jeździsz wyczynowo, nie katujesz go strasznie,okrutnie to posłuży dłuuugie lata. (oczywiścię mówie o 4T).
Ojciec miał taki 5 lat temu
Co on z nim nie robił. Rzeki, błota, mega górki(przy których motor robił "fikołki").
A motor dalej jeździł i jeździł. Tylko lać olej i paliwo
Ew. mogę Tobie polecić Yamahę WR 4suw.
Jeśli nie jeździsz wyczynowo, nie katujesz go strasznie,okrutnie to posłuży dłuuugie lata. (oczywiścię mówie o 4T).
Ojciec miał taki 5 lat temu

A motor dalej jeździł i jeździł. Tylko lać olej i paliwo

Ew. mogę Tobie polecić Yamahę WR 4suw.
- HaardRock
- Świeżak
no niestety szukasz czegoÅ›, co nie istnieje.
po 1) po co Ci sprzet który ma 50 kucy jak nie masz zapewne pojęcia o enduro ( wnioskuje to po twoim pytaniu )
po 2) mocne moto to mocne koszta
napisz gdzie chcesz tym jeździc, i jakie masz doswiadczenie
po 1) po co Ci sprzet który ma 50 kucy jak nie masz zapewne pojęcia o enduro ( wnioskuje to po twoim pytaniu )
po 2) mocne moto to mocne koszta
napisz gdzie chcesz tym jeździc, i jakie masz doswiadczenie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
cóż jeździl bede głownie po lesnych i polnych drogach jak i po asfalcie doświadczenie w cross/enduro mam zerowe a maszyna o mocy 50 kucy po to mi potrzebna zeby jej nie zmieniac za 3 sezony.
- marcineczek1234
- Świeżak
wiem ze to duza moc ale nie boje sie nowych wyzwań
pozatym nie powiedziałem ze na początku bede w pełni ja wykorzystywał

- marcineczek1234
- Świeżak
- marcineczek1234
- Świeżak
wcale nie kazałem kupić ci KTM po prostu kup 125 narazie, zdławisz sobie troche i gwarantuje ze te ok 40 km na długo ci wystraczy. Jak kupisz słaby egzemplarz to nie ważne czy KTM yamaha czy jeszcze coś innego i tak sporo kasy władujesz..
- Sonquver
- Świeżak
1) ktm nie jest drogi w utrzymaniu, jest standardowy. mozna mówic że jest drogi porównując do yamahy DT, ale do yamahy WR koszta są juz podobne.
2) moto mocne, to nie wyzwanie. od wyzwań są inne dyscypliny sportu. tutaj jest kwestia techniki, po co ci duże moto, którego nie bedziesz ogarniał. i nie bedziesz potrafił nim jeździc. nie raz widziałem cwaniaków, co pokupowali mocne sprzety, wjechali na tor, i dzieciaki na 65-85 jechały ich jak chciały. na prostej jakos przycisnął ( ot królowie prostych ;P ) ale na zakręcie się lami totalnie. wiec czasami bez sensu iść jak to mówisz na wyzwanie. lepiej kupic cos co opanujesz i bedziesz mógł szlifować tylko technike. a nie uczyc sie jeździc. takie moje zdanie...
co do wyboru maszyny, napisz konkretnie ile masz kasy na utrzymanie w sezonie i konkretnie gdzie chcesz tym jeździc to sie cos doradzi
2) moto mocne, to nie wyzwanie. od wyzwań są inne dyscypliny sportu. tutaj jest kwestia techniki, po co ci duże moto, którego nie bedziesz ogarniał. i nie bedziesz potrafił nim jeździc. nie raz widziałem cwaniaków, co pokupowali mocne sprzety, wjechali na tor, i dzieciaki na 65-85 jechały ich jak chciały. na prostej jakos przycisnął ( ot królowie prostych ;P ) ale na zakręcie się lami totalnie. wiec czasami bez sensu iść jak to mówisz na wyzwanie. lepiej kupic cos co opanujesz i bedziesz mógł szlifować tylko technike. a nie uczyc sie jeździc. takie moje zdanie...
co do wyboru maszyny, napisz konkretnie ile masz kasy na utrzymanie w sezonie i konkretnie gdzie chcesz tym jeździc to sie cos doradzi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
heniu na utrzymanie co sezon bede miał około 2 tysi i nie bede chciał jeździc po torach wyścigowych tylko po normalnych polnych drogach i leśnych
no i po asfalcie czasem do dziewczyny podjechac rzecz jasna 

- marcineczek1234
- Świeżak
odpowiedz na reszte pytan, ile masz kasy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- marcineczek1234
- Świeżak
no to tak, skoro na lasy i polne scieżki, i z takim budżetem ktm EXC 450 spoko sie nadaje. kupisz w miare zadbaną sztuke juz za to, do której nie bedzie trzeba duzo inwestowac bo będzie w miare nie dobita. ( oczywiscie zalezy jak trafisz bo są miesięczne sztuki dobite ostro 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- marcineczek1234
- Świeżak
450tka juz chyba nie spełnia. ale też zalezy co w dowodzie pisze, wiem że są ktmy 525 które w dowodze bez zadnych nielegalnych przekrętów miały wpisane taką moc, która wpasowuje sie jeszcze w A2. musiał byś zobaczyc jakie dane są wpisywane w dowód, i jakie są wymagane na a2 i porównać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aha dziękuje Tobie bardzo mi pomogłes myślałem ze to ktm exc to wieksze wydatki niż 2tysie rocznie ale mysle ze jak bede spokojnie jeździł to sie zmieszcze w tych 2 tysiach dziekuje TObie bardzo mi pomogłes
a jesli ten ktm nie kwalifikowałby sie na A2 to doradziłbys cos innego? bo ja zupełnie zielony w temacie enduro

- marcineczek1234
- Świeżak
KTM kwalifikuje się do A2, sam się dowiadywałem bo obecnie zdaję, A2 jest do 47 koni, jak będziesz kupował to zwróć uwagę w dowodzie ile jest koni wpisanych, dla przykładu w moim dowodzie do KTM'a exc 450 jest wpisane 16 koni 

Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
- Effendi
- Świeżak
tylko jeszcze na stosunek mocy do wagi by za duży nie był
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości