Zobacz wÄ…tek - zbroja jaka?
NAS Analytics TAG

zbroja jaka?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

zbroja jaka?

Postprzez wodnicki » 18/8/2013, 10:51

Witam , jakiej firmy zbroje polecacie? Myślałem o Acerbisie, jakie są jeszcze inne dobre firmy w rozsadnych cenach, interesuje mnie zbroja z żółwiem.

Z góry dzięki
wodnicki
Świeżak

Postprzez kravec » 18/8/2013, 11:52

Z drogich- dainese.
Z tańszych- Thor Impact Rig SE, sixsixone, nie wiem jak z ofertą Knoxa, EVS mnie jakoś nie przekonał (piszę bo znana firma i można niby brać pod uwagę), Acerbis też miał chyba coś ciekawego- pewnie o tym myślałeś właśnie.
kravec
Administrator

Postprzez Glenroy » 18/8/2013, 16:25

Mam SixSixOne - Pressure Suit, bardzo fajna zbroja, tylko przed zakupem warto było by ją jednak przymierzyć, mierzyłem wcześniej kolegi model SP2 i wszystko było cacy, mam ten sam rozmiar w PS, ale jednak ochraniacze barków i łokci leżą inaczej, jakby bliżej siebie i są mocniej rozbudowane, a jako, że mam ręce jak orangutan to jednak kilka punktów z komfortu poleciało ;).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez wodnicki » 18/8/2013, 18:44

Warto zamawiac z neta w przypadku tych firm czy lepiej poszukac czegos u siebie w sprawie rozmiaru etc ? Bo kilka zbroi acerbisa ktore przymiezalem bylo ok a kilka mimo wiekszych, mniejszczych rozmiarow mocno ograniczaly swobode ruchu. ;/
wodnicki
Świeżak

Postprzez Glenroy » 18/8/2013, 19:17

wodnicki napisał(a):Warto zamawiac z neta w przypadku tych firm czy lepiej poszukac czegos u siebie w sprawie rozmiaru etc ? Bo kilka zbroi acerbisa ktore przymiezalem bylo ok a kilka mimo wiekszych, mniejszczych rozmiarow mocno ograniczaly swobode ruchu. ;/

Jeżeli masz okazję gdzieś najpierw zrobić przymiarkę danego modelu, to zrób, później zamów przez neta bo na pewno znajdziesz atrakcyjniejszą ofertę :). Na ślepo bym nie brał bo albo trafisz, albo nie, chyba że lubisz bawić się w odsyłanki.
Ogólnie zawsze najlepiej jest przymierzyć coś przed zakupem, zarówno Acebis jak i sixsixone czu alpinestars mogą podać, że rozmiar to XL, ale każda zbroja będzie się diametralnie różniła krojem czy proporcjami, rozmiar rozmiarowi nie równy, ja przekonałem się, że nawet pomiędzy modelami jednego producenta mogą być spore różnice w rozmiarówce ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez wodnicki » 18/8/2013, 19:43

Ok dzieki wielkie za pomoc !
wodnicki
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê