[biblioteka] Tuning i strojenie zawieszenia -...
• Strona 1 z 1
[biblioteka] Tuning i strojenie zawieszenia -...
Dyskusja na temat: Tuning i strojenie zawieszenia - zrobić skutecznie i nie zbankrutować
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Tuning i strojenie zawieszenia - zrobić skutecznie i nie zbankrutować
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Tuning i strojenie zawieszenia - zrobić skutecznie i nie zbankrutować
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam takie pytanie do ludzi znających lepiej temat zawieszeń.
Mam fazerkę z 2003 i chciałbym deko poprawić zawieszenie. Wymieniłem teraz z przodu olej i uszczelniacze, ale jak jeździłem gixxem to... bez porównania
Nie chcę z fazerki gixxa robić, a jedynie delikatnie poprawić zawieszenie mając zaplanowane sporadyczne wypady na tor.
Nie chciałbym też pakować się w sprzęt z górnej półki, bo fazerka pewnie u mnie posiedzi 2-3 lata.
Słyszałem, że dobrym rozwiązaniem na tył jest zawias z R6.
Zastanawiam się czy będzie to dobrze wszystko współgrać - no i jeszcze przód... Czy jest jakaś opcja nie uwzględniająca wymiany sprężyn? Chciałbym w sumie włożyć w to jakieś 500zł, bo oponki zjadły budżet
Z góry dzięki za odpowiedzi, lewa w górę!<br><hr>rubin
Mam fazerkę z 2003 i chciałbym deko poprawić zawieszenie. Wymieniłem teraz z przodu olej i uszczelniacze, ale jak jeździłem gixxem to... bez porównania

Nie chcę z fazerki gixxa robić, a jedynie delikatnie poprawić zawieszenie mając zaplanowane sporadyczne wypady na tor.
Nie chciałbym też pakować się w sprzęt z górnej półki, bo fazerka pewnie u mnie posiedzi 2-3 lata.
Zastanawiam się czy będzie to dobrze wszystko współgrać - no i jeszcze przód... Czy jest jakaś opcja nie uwzględniająca wymiany sprężyn? Chciałbym w sumie włożyć w to jakieś 500zł, bo oponki zjadły budżet

Z góry dzięki za odpowiedzi, lewa w górę!<br><hr>rubin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cieżki temat. Fazer z przodu o ile pamietam nie ma regulacji tłumien, wiec duzo tutaj nie zdziałasz. Z tylu mozę uda sie wymienic amortyzaotr. W Suzuki SV ludzie np. wrzucają amory z gixxerow 600. Tyle ze nie da sie tego wszystkeigo zrobic za 500 zl.<br><hr>ErniKomentatorzy napisał(a):Mam takie pytanie do ludzi znających lepiej temat zawieszeń.
Z góry dzięki za odpowiedzi, lewa w górę!<br><hr>rubin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Do kolegi z 3miasta na forum m3m osobiscie zakladalem temat gdzie mozna zregenerowac zawiszenie, jesli chodzi o ustawia ie to polecam strone sportjazda tam jest wszystko dokladnie opisane i pokazane ja w moim gsxr ustawialem zawieszenie zgodnie z podpowiedziami z ww strony i jakos sie udalo zrobic to samemu. Wg mnie nie ma najmniejszego sensu oddawanie motocykla do serwisu no metoda prob i bledow sam to mozesz zrobic jak ci odpowiada a w serwisie zrobia ci na pale. <br><hr>m@rcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dziekuje za podpowiedz. przeszukam m3m. Pozdrawiam<br><hr>zawiasKomentatorzy napisał(a):Do kolegi z 3miasta na forum m3m osobiscie zakladalem temat gdzie mozna zregenerowac zawiszenie, jesli chodzi o ustawia ie to polecam strone sportjazda tam jest wszystko dokladnie opisane i pokazane ja w moim gsxr ustawialem zawieszenie zgodnie z podpowiedziami z ww strony i jakos sie udalo zrobic to samemu. Wg mnie nie ma najmniejszego sensu oddawanie motocykla do serwisu no metoda prob i bledow sam to mozesz zrobic jak ci odpowiada a w serwisie zrobia ci na pale. <br><hr>m@rcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja do swojego FZS1000 wrzuciłem przedni zawias usd z R1, poprawa o 1000% na plus (lecz w tym budżecie się nie zmieścisz)<br><hr>OlekKomentatorzy napisał(a):Mam takie pytanie do ludzi znających lepiej temat zawieszeń.
Z góry dzięki za odpowiedzi, lewa w górę!<br><hr>rubin<br>Komentatorzy napisał(a):Cieżki temat. Fazer z przodu o ile pamietam nie ma regulacji tłumien, wiec duzo tutaj nie zdziałasz. Z tylu mozę uda sie wymienic amortyzaotr. W Suzuki SV ludzie np. wrzucają amory z gixxerow 600. Tyle ze nie da sie tego wszystkeigo zrobic za 500 zl.<br><hr>Erni<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości