Zły wlany olej..
• Strona 1 z 1
Zły wlany olej..
Witam, wczoraj przez pomyłkę wlałem, zły olej do mojego motocykla zamiast motocyklowy 4t, wlałem olej samochodowy i zrobiłem rundkę 7km. Skpałem się dopiero dziś rano, gdy spojrzałem, że olej motocyklowy leży sobie. (były dwie baniki takie same olej motocyklowy i samochodowy). Mam pytanie czy coś może się przez to stać !??. Z góry dziękuje za informacje
ALE ZE MNIE GAPA ;c
ALE ZE MNIE GAPA ;c
- Cyryl112
- Świeżak
kiedys przez pomyłke do mojego wyczynowego KTMa zalałem też zły olej, tzn motula 300V competition, który jest kierowany do wyczynowych aut sportowych. i wylatałem tak cały okres wymiany. i nie zauwazyłem nic złego.
bo przeciez działanie silnika w aucie i moto jest identyczna. jedyna róznica jest taka, że w moto jest dodatkowo skrzynia biegów i sprzegło smarowane tym olejem, i to wtedy te podzespoły mogą nie działac jak trzeba, bo nie ma specjalnych dodatków. smiało wymien i lataj
bo przeciez działanie silnika w aucie i moto jest identyczna. jedyna róznica jest taka, że w moto jest dodatkowo skrzynia biegów i sprzegło smarowane tym olejem, i to wtedy te podzespoły mogą nie działac jak trzeba, bo nie ma specjalnych dodatków. smiało wymien i lataj
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Kiedyś tylko jeździłem na samochodowym i to najtańszym lotos. Miałem dr 650 i brał mi 5 litrów oleju na 1000km. Nie byłem w stanie dolewać motocyklowego. I powiem wam że przy takim zużyciu nawet nie kopcił, jedynie przy ostrej przegazówce w miejscu. Nic ze sprzęgłem się nie stało, reszta podzespołów również ok. Przejechałem tak z 10tys i sprzedałem. Do końca było ok. Ale do dobrego sprzęta tylko motocyklowy.
kawasaki z750
- gajes
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości