Yamaha R1 czy Honda CBR 929
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha R1 czy Honda CBR 929
Witam.
Zastanawiam się na kupnem motocykla i mam do wyboru albo Yamaha R1 albo Honda CBR 929.Proszę pomóżcie mi oddawając głos w ankiecie.Napiszcie np. dlaczego + na któryś z motocykli.
Pozdrawiam ===>
Zastanawiam się na kupnem motocykla i mam do wyboru albo Yamaha R1 albo Honda CBR 929.Proszę pomóżcie mi oddawając głos w ankiecie.Napiszcie np. dlaczego + na któryś z motocykli.
Pozdrawiam ===>
Ostatnio edytowano 10/7/2007, 16:59 przez zafek, łącznie edytowano 1 raz
- zafek
- Świeżak
Takie pytanie juz padło wieleee razy.
Jak znam zycie to jeszcze bardziej zakreca Ci w głowie opinie o danym sprzecie.
Dla jendego r1 bedzie mistrzem,natomiast inny da sobie łape uciąć za cebre i tak wkolo macieju.
Jak znam zycie to jeszcze bardziej zakreca Ci w głowie opinie o danym sprzecie.
Dla jendego r1 bedzie mistrzem,natomiast inny da sobie łape uciąć za cebre i tak wkolo macieju.
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
ja bym wybrał honde
jeden gość w przemyślu ma taka honde w kolorach żółto czarnych i muszę powiedzieć że jest to piękny motor Yamaha w porównaniu do tego to "brzydal" ale tak jak mówi MŁODY zależy co sie komu podoba
:):)

R.A.M.O.N.E.S - We`re a Happy Family | www.ulicznik.net - najlepsze internetowe radio z muzyką punk`ową !!!
-
Majkel_007 - Świeżak
Też kiedyś stałem przed takim wyborem.
Blady ma bardzo dobre zawieszenie i heble, jest lżejszy od R1.
Prześwit na torze nie powinien stanowić problemu, dopóki nie założysz torowych opon, ale to potem można poprawić, dokupując sety podnóżek.
Bardzo dobrze oddaje moc, co pozwala szybko wyjść z zakrętu.
Blady ma bardzo dobre zawieszenie i heble, jest lżejszy od R1.
Prześwit na torze nie powinien stanowić problemu, dopóki nie założysz torowych opon, ale to potem można poprawić, dokupując sety podnóżek.
Bardzo dobrze oddaje moc, co pozwala szybko wyjść z zakrętu.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Ja nie jestem doswiadczony w opiniach, ale zdecydowanie bardziej wizualnie podoba mi sie R1 jak juz podlo powyzej sformulowanie:) Osiagi R1 widzialem juz nie raz dla porownania nie widzialem CBR ale szczerze watpie ze jaka kolwiek honda bedzie lepsza od R1 

- trunek3
- Świeżak
jak na nasze " POLSKIE " warunki to lepszym wyborem będzie CBR, jej zawieszenie lepiej tłumi nierówności i jest bardziej wytrzymalsze. Chociaż jestem zwolennikiem R1, ale myśle że wyczynowo nie jeździsz, więc tor tylko od czasu do czasu dla przyjemności bedziesz odwiedzał. I lepszym wyborem bedzie właśnie CBR'a
I jak to mówią: Honda, to Honda
ale R1 też niczego sobie 
I jak to mówią: Honda, to Honda

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
R1 w tych rocznikach, z tego co pamiętam miała jeszcze gaźniki.
Honda ma wtrysk który pozwala lepiej kontrolować oddawanie mocy.
Co prawda kiedy motocykl jest taki "nieokrzesany" może dostarczać większych emocji na drodze.
Ale kontrola i liniowy przyrost mocy pozwala mocniej odkręcać na wyjściu, dzięki czemu, na torze mamy większą prędkość wychodząc z zakrętu.
Ważne jest też, aby nie było tego szarpnięcia jak przekładamy z hamowania, na ciąg, w zakręcie.
Oczywiście do wyścigów wolałbym gixera 1000 K1
Honda ma wtrysk który pozwala lepiej kontrolować oddawanie mocy.
Co prawda kiedy motocykl jest taki "nieokrzesany" może dostarczać większych emocji na drodze.
Ale kontrola i liniowy przyrost mocy pozwala mocniej odkręcać na wyjściu, dzięki czemu, na torze mamy większą prędkość wychodząc z zakrętu.
Ważne jest też, aby nie było tego szarpnięcia jak przekładamy z hamowania, na ciąg, w zakręcie.
Oczywiście do wyścigów wolałbym gixera 1000 K1
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Witam.
Zafek, napisz do czego najbardziej bedzie Ci służył sprzęt.
Pozdr

-
R1 - Bywalec
to CBR bedzie idealne do miasta jak i małej turystyki
Pozdr

Pozdr

-
R1 - Bywalec
Do miasta idealne są golasy, a do turystyki (jak sama nazwa wskazuje turystyki) turystyki.
Idealna to trochę zbyt mocne słowo, ale powinno być spoko.
Idealna to trochę zbyt mocne słowo, ale powinno być spoko.
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Ale ja to powiedziałem w porównaniu tych 2 maszyn.... i mówie ze CBR bedzie lepsza !
Do miasta bym chciał SuperMoto, a do turystyki R1200GS ( przynajmniej ja bym takie chciał)
Pozdr
Do miasta bym chciał SuperMoto, a do turystyki R1200GS ( przynajmniej ja bym takie chciał)
Pozdr
-
R1 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2