Zakup motocykla w Holandii i prawo dotyczÄ…ce prawa jazdy.
• Strona 1 z 1
Zakup motocykla w Holandii i prawo dotyczÄ…ce prawa jazdy.
Hej Wam, chciałem się dowiedzieć, czy w świetle Holenderskiego prawa, mógłbym kupić motocykl typu hayabusa itd (mimo że nie mam zamiaru wsiadać na takie sprzęty, to tylko dla przykładu), mając obecnie 21 lat i Polskie prawo jazdy kategorii A - bez żadnych ograniczeń itd. Z tego co wiem, to w Holandii prawo jazdy jest praktycznie takie samo jak to obecne w Polsce (podział na A2, A1, oraz A). Myślałem nad zakupem Hondy CB500 lub GSX600F, tylko zastanawia mnie właśnie to, czy będę mógł na tym jeździć, rejestrując w Holandii i jeździć na pełnym prawku z Polski kategorii A.
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
-
Bitson - Świeżak
dzięki za odpowiedź. Skoro wiesz jakie tutaj są przepisy, to zapewne mieszkasz w Holandii i wiesz coś na temat rejestracji motocykla, stąd moje pytanie darekleg, czy wiesz może jak tutaj wygląda z opłatami za motocykl?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Bitson - Świeżak
Mieszkałem kilka lat w NL i opłaty za motocykl są małe. Znajomy płacił coś 160e na rok z jakimś tam rozszerzonym ubezpieczeniem.
Tak BTW w Holandii nie ma czegoÅ› takiego jak przeglÄ…d motocykla APK robi siÄ™ tylko na samochody...
Tak BTW w Holandii nie ma czegoÅ› takiego jak przeglÄ…d motocykla APK robi siÄ™ tylko na samochody...
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Pewnie Jak ino będę w stanie ci pomóc to pytaj...
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Emigranci Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości