Zobacz wÄ…tek - Czyszczenie pinlock
NAS Analytics TAG

Czyszczenie pinlock

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Czyszczenie pinlock

Postprzez sznajdi » 3/8/2013, 22:55

Witam
Czy pinlocka można w jakiś sposób bezpiecznie wyczyścić? Czy ktoś z Was to robiła, a jesli tak to w jaki sposób?
Dzięki za pomoc :)
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
sznajdi
Bywalec

Postprzez bober3 » 4/8/2013, 00:45

https://www.youtube.com/watch?v=mZ9juJFmTy8
Tutaj masz powiedziane co i jak.
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
bober3
Świeżak

Postprzez alxbox » 4/8/2013, 09:19

Można używać specjalnych specyfików, a można równie skutecznie bardziej domowymi sposobami.
Ja pinlock myję pod bieżącą wodą z kranu. mydło w płynie na dłoń i delikatnie zmywam dłonią bez żadnych ścierek, szmatek czy gąbek to, co się na nim osadziło. Końcowy etap to spłukiwanie mydła samym strumieniem wody.
Po takim myciu woda nie tworzy kropel na jego powierzchni, tylko tworzy się jakby "film" wodny, tym samym nie pozostają później, żadne ślady jakie zwykły pozostawiać wysychające krople.
Pozostawiam taki mokry pinlock do wyschnięcia na ręczniku kuchennym, czy szmatce z mikrofibry tak, aby spływająca woda mogła swobodnie wsiąkać i tyle. Oczywiście ustawiamy go tak, aby nie dotykał powierzchnią takiej szmatki, w przeciwnym razie pozostanie po niej ślad. Po wyschnięciu montaż i wszystko.
Tak myję od lat i nigdy nie miałem problemów ze smugami, zniekształceniami jego powierzchni czy innymi cudami.
Zawsze jest krystalicznie przejrzysty jak szkło
alxbox
Świeżak

Postprzez Uzetel » 5/8/2013, 05:42

pinlock czyli szybka pod wizjerem dzięki czemu on sam nie paruje o to ci chodzi?
pierwsza sprawa to nie wiem jak mogłeś go zabrudzić :D mam pinlocka z moim ARAI'u i jak byłem w na darmowym serwisie kasku (Honda Plaza Warszawa) to po prostu zdjęli pinlock i go jakimś specjalnym sprayem popsikali wytarli miękka ściereczką i założyli spowrotem
Uzetel
Świeżak

Postprzez sznajdi » 12/8/2013, 05:15

Dzięki za podpowiedzi.
Uzetel pinlock to jest to o czym piszesz. A nie wiesz jak można go pobrudzić? To chyba nigdy nie otworzyłeś szybki od kasku i jeździsz tylko, gdy śieci słoneczko na dworze :)
MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
sznajdi
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê