Preparat do nabłyszczania opon, jak usunąć?
• Strona 1 z 1
Preparat do nabłyszczania opon, jak usunąć?
Witam.
Ojciec sobie kupił preparat do nabłyszczania opon do auta. Wiadomo, że można nabłyszczać tylko boki (ranty?) opon, a nie tam gdzie jest bieżnik. Oczywiście nie przeczytał ulotki, a motocykl był blisko to sobie "wypróbował" jak to wygląda na moim bieżniku!
Teraz jak się tego pozbyć? Opona jest śliska w jednym dużym miejscu i najgorsze, że po bokach też. Wiem, że środek opon bym wyjeździł, ale jak pozbyć się tego z boków? Żeby nie było tak, że się złożę w zakręt i będzie ślizg...
Jak się pozbyć tego z opony?
Pozdro.
Ojciec sobie kupił preparat do nabłyszczania opon do auta. Wiadomo, że można nabłyszczać tylko boki (ranty?) opon, a nie tam gdzie jest bieżnik. Oczywiście nie przeczytał ulotki, a motocykl był blisko to sobie "wypróbował" jak to wygląda na moim bieżniku!

Teraz jak się tego pozbyć? Opona jest śliska w jednym dużym miejscu i najgorsze, że po bokach też. Wiem, że środek opon bym wyjeździł, ale jak pozbyć się tego z boków? Żeby nie było tak, że się złożę w zakręt i będzie ślizg...
Jak się pozbyć tego z opony?
Pozdro.
-
Kirgeron - Świeżak
papier ścierny o drobnym ziarnie jak chce ci się z tym bawić a jak nie to użyj oleju napędowego (ropy) albo nafty też powinno zmyć.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Wbijasz jeden, zapierasz przednie koło o jakąś ścianę i przypalasz kapcia, zniknie na 100%
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
- misiek1506
- Świeżak
Hamulec to nie taka łatwa sprawa dla wszystkich, widziałem już piruety w powietrzy z powodu odciążonego przodu
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
https://picasaweb.google.com/1130561454 ... 9Oiq_CIvQE
ja trochę z innej beczki, pomoże ktoś ocenić stan tych opon?
to model Pirelli Dragon Supercorsa Pro SC2, mam okazję je kupić w takim stanie i nie wiem czy jest sens, prośba zerknijcie
ja trochę z innej beczki, pomoże ktoś ocenić stan tych opon?
to model Pirelli Dragon Supercorsa Pro SC2, mam okazję je kupić w takim stanie i nie wiem czy jest sens, prośba zerknijcie
- Uzetel
- Świeżak
ewentualnie moto na podnosnik, pierwszy bieg, ceglowka w lape i szlifujesz ........... a przednie to albo jak juz napisano papier scierny albo benzyna, aceton czy jakikolwiek rozpuszczalnik byle z wyczuciem ....
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości