Zobacz wątek - Yamaha R1 1999

Yamaha R1 1999

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, rosiboj, Lovtza, Terror, lagiboy, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, andy7, suhy-19, Bostorn, Miczab, Boshi

Yamaha R1 1999

Postprzez BraVo8 » 1/8/2013, 20:22

Zaczne od początku. Miałem glebe na mojej Yamaha R1 1999 RN01. Moto szorowało na lewej stronie po czym wpadło do rowu i uszkodzeniu uległ cały przód tzn owiewki itp. Znalazłem całą R1 lecz RN04- odkupiłem od niej kilka pierdół. Najważniejszy dzisiaj jest zegar... miałem ten od RN01 lecz on sie zgubił podczas gleby kupiłem okazyjnie od RN04+wiazka cała od białej wtyczki do licznika. I tutaj pojawiły sie problemy:
-świecą sie kontrolki czerwone od oleji u płynu chłodniczego ( wszystko ma zalane i jest ok, oleju moze miec nawet ciut za dużo)
-Gdy załoze starą instalacje tj. od RN01 jest to samo lecz obrotomierz pokazuje błąd 8 tys rpm
Wie ktos coś na ten temat?
BraVo8
Świeżak
 
Posty: 37
Dołączył(a): 20/2/2012, 23:56
Lokalizacja: Nowy Tomysl


Postprzez Black-Ghost » 2/8/2013, 15:32

Widać czujniki nie są tak samo kalibrowane do rn04 jak do rn01. Przerabiałem ten temat przy zmianie silnika w sc33 97 na 99rok.
Avatar użytkownika
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 4636
Dołączył(a): 4/12/2010, 17:47
Lokalizacja: Oświęcim(KOS)

Postprzez BraVo8 » 2/8/2013, 16:52

Tez tak myśle... czy przerobienie gabli pod kostke tą stara rozwiąże problem?
I jeszcze jedno pytanie czujnik temperatury cały czas pokazuje HI czyliz e sie gotuje gdy odłacze czujnik tem spadnie do 124 stopni a pozniej do Lo. Silnik jest całkowicie zimny gdy pokazuje HI
BraVo8
Świeżak
 
Posty: 37
Dołączył(a): 20/2/2012, 23:56
Lokalizacja: Nowy Tomysl

Postprzez Black-Ghost » 2/8/2013, 17:08

Moja diagnoza jest taka że licznik wariuje przy czujnikach ze starszego moto. Zmień czujniki z modelu rn04 i pewnie rozwiąże to sprawę. U mnie pomogło.
Avatar użytkownika
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 4636
Dołączył(a): 4/12/2010, 17:47
Lokalizacja: Oświęcim(KOS)



Powrót do Motocykle



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości




na gr