Płyn chłodniczy.
• Strona 1 z 1
Płyn chłodniczy.
Witam, jestem posiadaczem Suzuki GSR 600 2007r. Chciałem zapytać jakich płynów chłodniczych używacie? Zastanawiam się nad kupnem Motul Motocool Expert. Chyba będzie dobry.
Dzięki za wasze sugestie i opinie.
Pozdrawiam.
Dzięki za wasze sugestie i opinie.
Pozdrawiam.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Ja używam do mojego Fazera Castrola Radicool. Też nie narzekam.
Motul zapewne też daje rade.

Fazer 600
-
daniel9970 - Świeżak
Płyn to płyn, bez różnicy czy samochodowy, czy motocyklowy
Byle by był do chłodnic aluminiowych.
Po co przepłacać po 20zł za litr jakiegoś "markowego" płynu chłodniczego, gotowy płyn chłodniczy K2 Kuler kosztuje 6zł za litr i to jest dokładnie to samo, co te niby "motocyklowe" płyny.

Byle by był do chłodnic aluminiowych.
Po co przepłacać po 20zł za litr jakiegoś "markowego" płynu chłodniczego, gotowy płyn chłodniczy K2 Kuler kosztuje 6zł za litr i to jest dokładnie to samo, co te niby "motocyklowe" płyny.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
Głównie mi chodzi o temperaturę zamarzania (bo niestety tej zimy motocykl będzie stał w betonowym nie ocieplanym garażu gdzie będzie tem ujemna).
Też ważna jest dla mnie temperatura wżenia.
Też ważna jest dla mnie temperatura wżenia.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
jak dla mnie czy lepszy czy gorszy a wlewałem rózne wychodzi podobnie, mi ktm potrafi przegrzewać płyn i wyrzuca go zauwazalnie w tym samym czasie niezaleznie czy to płyn z tesco, czy jakiś lepszy. zwykle zalewam prestonem, bo często trafia mi sie na niego promocja, i koło 10 zł/ litr nie jest jakims wydatkiem wielkim raz na sezon.
jak sie chce miec konkretne oczekiwania wobec płynu to mozna kupic płyn specjalny, bez cieczowy chyba sie na to mówi
który nigdy nie wyparuje ani sie nie zagotuje, ale kosztuje 150 zł / litr przy dobrych chodach. ale bez sensu zalewac do ulicznego moto takie cos.
jak sie chce miec konkretne oczekiwania wobec płynu to mozna kupic płyn specjalny, bez cieczowy chyba sie na to mówi

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli szanujesz swoje moto i chcesz nim latać długo istotną rzecza jest plyn chlodniczy,warto zainwestować w motula od -37 d0+137 moto ci się nie zagrzeje,ja taki tylko używam fakt litr to wydatek 35zł ale warto
- piotr_motoland
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości