Piaggio NRG 50 blokady ! ! Pomocy
• Strona 1 z 1
Piaggio NRG 50 blokady ! ! Pomocy
Witam. ProszÄ™ o pomoc w odpowiedzi gdzie w tym skuterze sÄ… blokady ?
Skuter jest z 94 roku, uciąłem już dopalacz spalin-zaspawałem dziure, na wariatorze nie ma nakrętki. Co jeszcze może byc? Gdzie tego szukac ? A co do blokady na zapłonie to czytałem ze wystarczy jakis jeden przewod przeciąc? Jaki to jest przewód i gdzie sie on znajduje? Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedz.
Skuter jest z 94 roku, uciąłem już dopalacz spalin-zaspawałem dziure, na wariatorze nie ma nakrętki. Co jeszcze może byc? Gdzie tego szukac ? A co do blokady na zapłonie to czytałem ze wystarczy jakis jeden przewod przeciąc? Jaki to jest przewód i gdzie sie on znajduje? Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedz.
- MECHA-MOT
- Świeżak
na wariatorze nie ma nakrętki tylko jest coś w rodzaju podkłądki,tulejki( tam gdzie chodzi pasek).
z tego co mi wiadomo o to piaggio ma blokady :
-wydech
-wariator
-kolektor dolotowy
-króciec ssący
o zapłonie , module nic nie słyszałem. moge się mylić ....
poza tym ile skuter leci??
z tego co mi wiadomo o to piaggio ma blokady :
-wydech
-wariator
-kolektor dolotowy
-króciec ssący
o zapłonie , module nic nie słyszałem. moge się mylić ....
poza tym ile skuter leci??
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
Więc na wydechu odkroiłem ten dopalacz cały....
Na wariatorze nie ma tej tulejki.....
Kolektor dolotowy & króciec ssący? Możesz to wyjaśnic ? Mam kupic nową gume tą co łączy gaźnik z silnikiem ?
V max koło 50km/h
Na wariatorze nie ma tej tulejki.....
Kolektor dolotowy & króciec ssący? Możesz to wyjaśnic ? Mam kupic nową gume tą co łączy gaźnik z silnikiem ?
V max koło 50km/h
- MECHA-MOT
- Świeżak
yy sorry dwa razy opisałem to samo. masz poprostu kupić już rozwieconą tuningową. poszukaj na mielochu albo sam to rozwierć.
pozatym takie duperele jak rolki czy porządna regulacja gaźnika też dużo daje. sprawdzałeś jaką masz kompresje?( ma kopa małego?)
pozatym takie duperele jak rolki czy porządna regulacja gaźnika też dużo daje. sprawdzałeś jaką masz kompresje?( ma kopa małego?)
Aprilia rx- remont
- hefaistos
- Świeżak
teraz problem go gówno nie chce odpalac ;/ Nie moje...
rozriwerciłem dziure w króćcu ssacym i teraz z gaźnika paliwo leje się... taka dziurka po lewej stronie przy wierzchu. Czemu?
Gosciu przyejchał do mnie skuterem wyzej wymienionym w celu zdjęcia blokad. Zrobiłem to. Silnik jak przyjechał bym strasznie zgrzany. Po 1 godzinie jak pojechał silnik nie był ruszany. Gdy chciałem odpalic go juz nie chciał odpalic. Co może byc przyczyną ?
2 sprawa:
gdy sie kręci rozrusznikiem lub kopie starterem to silnik ciągnie paliwo... Wychodzi na to że paliwo nie dochodzi do silnika i wylatuje po lewej stronie przy górze iglicy w gaźniku. jest tam taka dziurka którą to własnie leci.
Prosze o szybkÄ… odpowiedz.
a moze by tak edytowac posty?? pozdrawiam kravec
rozriwerciłem dziure w króćcu ssacym i teraz z gaźnika paliwo leje się... taka dziurka po lewej stronie przy wierzchu. Czemu?
Gosciu przyejchał do mnie skuterem wyzej wymienionym w celu zdjęcia blokad. Zrobiłem to. Silnik jak przyjechał bym strasznie zgrzany. Po 1 godzinie jak pojechał silnik nie był ruszany. Gdy chciałem odpalic go juz nie chciał odpalic. Co może byc przyczyną ?
2 sprawa:
gdy sie kręci rozrusznikiem lub kopie starterem to silnik ciągnie paliwo... Wychodzi na to że paliwo nie dochodzi do silnika i wylatuje po lewej stronie przy górze iglicy w gaźniku. jest tam taka dziurka którą to własnie leci.
Prosze o szybkÄ… odpowiedz.
a moze by tak edytowac posty?? pozdrawiam kravec
- MECHA-MOT
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości