Obrotek z GSX600F w CBR 1000 F ? ?
• Strona 1 z 1
Obrotek z GSX600F w CBR 1000 F ? ?
Przeszczepiłem organ z jajka do CBR 1000. Wiem, że oryginał w cebrze ma obroty 12,5 max a w jajku do 14 są wyskalowane, ale mam pytanie. Czy oprócz różnic w wielkości skali obrotek może przekłamywać niższe parametry?
Mam wrażenie jakby pokazywał niższe obroty od rzeczywistych, ale nie mam porównania, bo nie miałem wcześniej obrotomierzaa w tym sprzęcie.
Z drugiej strony... Impuls z cewek jest co 2 obroty wału. Ilość cylindrów też jest taka sama więc chyba nie ma powodu żeby miał przekłamywać.
Czy się mylę?
Wlaściwie to mogłem zobaczyć przy jakich obrotach odcina zapłon, ale nie kręciłem go dzisiaj do końca.
A tak w ogóle to -wiem, że żeby zaadoptować obrotek to powinien on być od sprzęta, który ma tyle samo cylindrów. Ale nie wiem dlaczego. Czy chodzi o częstotliwość impulsów, czy o coś innego?
Kto sie na tym zna?

Mam wrażenie jakby pokazywał niższe obroty od rzeczywistych, ale nie mam porównania, bo nie miałem wcześniej obrotomierzaa w tym sprzęcie.
Z drugiej strony... Impuls z cewek jest co 2 obroty wału. Ilość cylindrów też jest taka sama więc chyba nie ma powodu żeby miał przekłamywać.
Czy się mylę?
Wlaściwie to mogłem zobaczyć przy jakich obrotach odcina zapłon, ale nie kręciłem go dzisiaj do końca.
A tak w ogóle to -wiem, że żeby zaadoptować obrotek to powinien on być od sprzęta, który ma tyle samo cylindrów. Ale nie wiem dlaczego. Czy chodzi o częstotliwość impulsów, czy o coś innego?
Kto sie na tym zna?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-

Grzybu - Bywalec
No moje przypuszczenia się sprawdziły. Odcięcie zapłonu z tym obrotomierzem jest na ok. 8-9 tys. obrotów. To stanowczo za mało. Oczywiście sprzęt nie ma żadnej blokady. I z resztą słychać, że tam jest więcej obrotów niż pokazuje budzik.
To już ustaliłem. Nie wiem tylko dlaczego tak jest i czy da się to jakoś zmienić.
Pomoże ktoś w tym temacie?
To już ustaliłem. Nie wiem tylko dlaczego tak jest i czy da się to jakoś zmienić.
Pomoże ktoś w tym temacie?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-

Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa