Linka sprzęgła luzna
• Strona 1 z 1
Linka sprzęgła luzna
mam problem z linka sprzegła podejrzewam ze jest stara i wyciagnieta .Wymieniłem tarcze sprzegłowe ale linka jest tak luzna ze sie nie da wcisnac klamki bo nie ma jak . mam pytanie czy to moze byc linka czy cos innego przy deklu było dokrecone jak trzeba przy klamce tez a linka i tak wisiała . dodam ze jezdziłem na starych tarczach do samego konca.
- pawel4723
- Świeżak
as masz wszystkie regulacje jak trzeba ? napisz co to za motocykl. jak regulacje rozkręcone na maxa, a linka nadal luźna to albo coś źle poskładane albo jakos sie wyciągnęła. tylko to jest stalowa linka ona moze podczas eksploatacji wyciągnie się o jakiś %. ale na pewno nie o kilka cm żeby zbrakło regulacji. prędzej zacznie pękac i sie wudłuzac gdzies jak sie zacznie splot rozwalać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
suzuki gs 500 jest na tej regulacji przy klamce 2 do 3 cm wisi linka i jak wcisne klamke to tylko wybiore luz nic pozatym moze linka pekla bo tak juz było jak sprzegło sie konczyło . i pewnego dnia juz zaszedłem i wcisnełem i taki własnie luz sie zrobił. wszystko złozone tak jak było .
- pawel4723
- Świeżak
no to moze linka peka jak mówiłem, rozplotła się i gdzies na włosku jednym trzyma. zdejmij linke i zobacz jak wygląda. jak nie chce ci sie bawic to wymien. inna opcja czegos takiego może byc źle poskładane sprzęgło, a konkretniej sam popychasz sprzegła, czasami na koncu popychacza są kulki, albo np popychacz dzielony na 2 i miedzy jednym a drugim kulka, albo przy samym talerzu bywają regulacje wystarczyło ze kulka ci wypadła nawet nie wiedziałes kiedy i jak przy rozbiórce złozyłes bez niej i linka wtedy musi byc bardziej napięta zeby wypchnać ten talerz dociskowy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum