Chopper 110 jaki gaznik i filtr powietrza?!
• Strona 1 z 1
Chopper 110 jaki gaznik i filtr powietrza?!
Witam jestem posiadaczem choppera z silnikiem quada 110.
Jaki gaznik oraz pasujacy do niego filtr powietrza proponujecie mi kupic tak by moto mialo dobre osiagi oraz ladny dzwiek. Z gory dzieki
Jaki gaznik oraz pasujacy do niego filtr powietrza proponujecie mi kupic tak by moto mialo dobre osiagi oraz ladny dzwiek. Z gory dzieki

- CustomHarley
- Świeżak
filtr najlepiej taki http://allegro.pl/filtr-powietrza-stozk ... 40844.html podaje przykład bo pewnie rozmiar nie pasuje. ja mam i nasączyłem płynem do nasączania filtrów gąbkowych i zaden syf sie nie dostanie, a oddycha spokojnie. gaźnik - fabryczny 100% starczy. jeżeli to 110tka to wiecej z niej nie wycisniesz. gaźnik nawet duzy niewiele da. a wręcz przeciwnie może pogorszyć. http://allegro.pl/gaznik-king-los-chopp ... 64274.html czyli o taki starczy. chyba że sie byś bawił w tuning, wtedy jakis japonski gaźnik, wiekszy wałek rozrządu, alu cylek.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Kupiłem gaźnik (japoński) tak dla pewności oraz stożek lecz nie gąbka. I tu mam problem poniewaz moto odpali ale jak odkrece manetke na full to go strasznie muli i gasnie.
I max mog odkrecic polowe manetki. Zmieniłem dysze w gazniku na wieksza, podnioslem iglice do gory oraz krecilem srubka od bogatszej mieszanki i nic to nie dalo.
Nie wiem co to jest moze za duzo powietrza dostaje?? Nie mam bladego pojecie ;p
A swieca est cala okopcona i silnik sie przegrzewa...Wiec moze to rozrzad.
A obok swiecy jest dziura w cylindrze i to duza czy tak ma byc??
Proszę o jakieś podpowiedzi co mam robić?
Aha i dzięki za pomoc z filtrem i gaznikiem :]
I max mog odkrecic polowe manetki. Zmieniłem dysze w gazniku na wieksza, podnioslem iglice do gory oraz krecilem srubka od bogatszej mieszanki i nic to nie dalo.
Nie wiem co to jest moze za duzo powietrza dostaje?? Nie mam bladego pojecie ;p
A swieca est cala okopcona i silnik sie przegrzewa...Wiec moze to rozrzad.
A obok swiecy jest dziura w cylindrze i to duza czy tak ma byc??
Proszę o jakieś podpowiedzi co mam robić?
Aha i dzięki za pomoc z filtrem i gaznikiem :]
- CustomHarley
- Świeżak
Jak jest okopcona i się przegrzewa to za dużo powietrza dostaje. Zmiana filtra teoretycznie powinna pomóc, a co do tej dziury to nie mam pojęcia co to może być.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Ahaa.. Wiec jaki polecasz filtr mały czy duży?
Jak mozna sprawdzic czy to przez powietrze tak go muli na wysokich obrotach??
Jak mozna sprawdzic czy to przez powietrze tak go muli na wysokich obrotach??
- CustomHarley
- Świeżak
No jak za dużo powietrza to mniejszy filtr. Jak sprawdzić? Najlepiej zamontować mniejszy filtr
Jeżeli gaźnik na pewno masz dobry i regulacja nie pomaga to nic innego nie przychodzi mi do głowy. Filtr najlepiej gąbkowy, bo te stożki z siatką przepuszczają dużo powietrza i syfu. Kurz itp. wszystko wpada przez nie do gaźnika i go zanieczyszcza. Ten co wcześniej podał Henio to chyba najlepszy wybór.

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości