Jaki silnik do wsk 175 przerobionej na crossa?
• Strona 1 z 1
Jaki silnik do wsk 175 przerobionej na crossa?
Witam!
Zakupiłem tą oto wsk przerobioną na crossa http://tablica.pl/oferta/wsk-175-przero ... 493f5b367c tylko jak widać bez silnika. Kieruję do was pytanie jaki silnik włożyć do tej ramy? Słyszałem że silnik z 175 ładnie się sypie i co chwilę trzeba naprawiać. Wszedł by jakiś z mz 250? Zresztą doradźcie mi jaki silnik najlepiej wklepać do tej wsk.
Zakupiłem tą oto wsk przerobioną na crossa http://tablica.pl/oferta/wsk-175-przero ... 493f5b367c tylko jak widać bez silnika. Kieruję do was pytanie jaki silnik włożyć do tej ramy? Słyszałem że silnik z 175 ładnie się sypie i co chwilę trzeba naprawiać. Wszedł by jakiś z mz 250? Zresztą doradźcie mi jaki silnik najlepiej wklepać do tej wsk.

-
~loW` - Świeżak
jak ichcesz, i tak to bedzie beznadziejnie jeździło. bałb ym sie wsadzac silnik od 250tki bo hamulce i zawieszenie tam praktycznie nie istnieją...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jak jest dobrze złożony to się nie sypie
Mi wystarczył (a nowy nie był jak go dostałem) na jakieś 7 lat, a jako dzieciak raczej go nie oszczędzałem
To raz.
Dwa że będzie bardzo ciężko wpasować inny silnik w mocowania. Trzy że jest jeszcze taka mała kwestia że dobrze by było żeby zębatka zdawcza (na silniku), była w jednej linii z zębatką na kole
No i żeby jej umiejscowienie nie sprawiało że łańcuch będzie tarł po wahaczu
Ten Twój szpej ma ekstremalny kąt główki ramy

To raz.
Dwa że będzie bardzo ciężko wpasować inny silnik w mocowania. Trzy że jest jeszcze taka mała kwestia że dobrze by było żeby zębatka zdawcza (na silniku), była w jednej linii z zębatką na kole

Ten Twój szpej ma ekstremalny kąt główki ramy

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 3 gości