Aprilia RS 50 nie ma mocy.
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 50 nie ma mocy.
Witam
Chciałem prosić o poradę ponieważ mam aprilię rs która na wolnym biegu ładnie kręci,a na jedynce nie ma mocy.Możliwe że to wina uszczelki pod głowicą ?Czy też może być jakiś inny powód. Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje.
Chciałem prosić o poradę ponieważ mam aprilię rs która na wolnym biegu ładnie kręci,a na jedynce nie ma mocy.Możliwe że to wina uszczelki pod głowicą ?Czy też może być jakiś inny powód. Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje.
- michalmazurek16
- Świeżak
- michalmazurek16
- Świeżak
kompresji nie mam jak sprawdzić ponieważ aprilia jest w częściach, gaźnik i filtr powietrza czyściłem więc to nie to. Na ciepłym silniku było to samo ,ale wymienię cylinder bo mam jakiś chiński i w dodatku popękany a w wężykach od chłodnicy zrobił się zator z rdzy i w cylindrze była susza
zapewne się przegrzał więc wymienię ten cylinder i wtedy napiszę co i jak.

- michalmazurek16
- Świeżak
Witam
To znowu ja ,problem z mocą został rozwiązany
Żeby nie zaśmiecać forum chciałem się jeszcze zapytać czy ten łańcuch http://shop.mieloch.pl/lancuch-napedowy ... 0196.bhtml będzie pasował do mojej aprili rs 50 1997 z zębatkami 13/43?
To znowu ja ,problem z mocą został rozwiązany

Żeby nie zaśmiecać forum chciałem się jeszcze zapytać czy ten łańcuch http://shop.mieloch.pl/lancuch-napedowy ... 0196.bhtml będzie pasował do mojej aprili rs 50 1997 z zębatkami 13/43?
- michalmazurek16
- Świeżak
- michalmazurek16
- Świeżak
problem z mocą jednak nie został rozwiązany, wcześniej tak myślałem bo jeździłem po krótkim odcinku drogi bo aprilia nie miała oc.Ale nie o to chodzi,aprilia na luzie kręci ładnie, natomiast na biegach kręci bardzo słabo. Na 1 trudno jej dojść do 10 tyś. na dwójce jeszcze gorzej a na trójce kręci do 8,5tyś. a dalej to szkoda gadać a prędkość maksymalna to 60-65 km/h,oraz bardzo dużo pali,proszę o pomoc i przepraszam za zawracanie głowy.
za kłamstwo że przeczytałeś regulamin masz ostrzeżenie
senekkorzenna
za kłamstwo że przeczytałeś regulamin masz ostrzeżenie

senekkorzenna
- michalmazurek16
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości