Zobacz wątek - Kask dla okularnika do 500zł
NAS Analytics TAG

Kask dla okularnika do 500zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask dla okularnika do 500zł

Postprzez matizeusz » 23/7/2013, 21:21

Witam
Planuję zakupić kask motocyklowy w cenie +/- 500zł. Chcę żeby to był kask integralny bądź szczękowy (byleby nie otwarty). Wszystko by było ok, gdyby nie fakt, że noszę okulary tak, więc kask musi mieć jakieś specjalne "wycięcia" na uszach itp. żeby nie było problemu z wciskaniem tam okularów i samą jazdą. Jakie modele polecacie w tych pieniądzach?
Będę chciał się wybrać w najbliższym czasie do Częstochowy poszukać czegoś, bo zawsze lepiej jest sobie przymierzyć kask przed zakupem. Tak więc jeśli ktoś z Was wie gdzie w Częstochowie mogę szukać dla siebie kasku będę wdzięczny.
Pozdrawiam
matizeusz
Świeżak

Postprzez qadrat » 24/7/2013, 05:56

Żadnych wycięć nie musi mieć. Przeważnie noszę soczewki, ale czasami zakładam też okulary. Nie ma żadnego problemu z założeniem okularów pod kask, sporo osób noszących okulary tak robi. Używam kasku integralnego.
BMW F650 Funduro.
qadrat
Świeżak

Postprzez matizeusz » 26/7/2013, 21:04

Wiem, że z soczewkami jest o wiele lepiej, ale póki co one w moim przypadku odpadają. W moim starym kasku nie ma problemu z jazdą w okularach, ale to jest już dosyć stary kask (lata mi do przodu i do tyłu) i postanowiłem kupić coś nowego lepszej jakości.
Wygląda na to, że najlepszą opcją będzie wycieczka do jakiegoś sklepu i przymierzenie na miejscu.
Chyba, że ktoś zna jakiś kask spełniający moje kryteria.
matizeusz
Świeżak

Postprzez bober3 » 26/7/2013, 22:50

I tak kask musisz przymierzyć, więc mierz z okularami.
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
bober3
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê