Cross 125 nie odpala. Pomocy...
• Strona 1 z 1
Cross 125 nie odpala. Pomocy...
Witam. Mam chińskiego crossa 125. Wczoraj normalnie jeździłem. Dzisiaj przychodzę a on nie chce odpalić... Zjawiska których dostrzegłem to,
- pluje paliwem z gaźnika
- i zamiast wciągać powietrze do gaźnika to one je wypuszcza czy też dmucha nim Laughing
Nie chce odpalić za żadne skarby... Ani na pych a nic z kopniaka. Czy to łańcuszek rozrządu czy zawory może... Dodam że nie mam filtra powietrza tylko kawałek szmatki, ale jeździłem tak już z pół roku i chodził. A i jeszcze, gdy chciałem go odpalić z kopniaka to nie mogłem (jakby zablokowało), za którymś razem dopiero się udało. Lecz teraz ma tak słabą kompresję że ręka dało by radę odpalić... Pozdrawiam. Pomóżcie pliss
- pluje paliwem z gaźnika
- i zamiast wciągać powietrze do gaźnika to one je wypuszcza czy też dmucha nim Laughing
Nie chce odpalić za żadne skarby... Ani na pych a nic z kopniaka. Czy to łańcuszek rozrządu czy zawory może... Dodam że nie mam filtra powietrza tylko kawałek szmatki, ale jeździłem tak już z pół roku i chodził. A i jeszcze, gdy chciałem go odpalić z kopniaka to nie mogłem (jakby zablokowało), za którymś razem dopiero się udało. Lecz teraz ma tak słabą kompresję że ręka dało by radę odpalić... Pozdrawiam. Pomóżcie pliss
- kacper@wp.pl
- Świeżak
ja bym zobaczył stan korbowodu i łożysk bocznych na wale, ale żeby to zobaczyć trzeba zdjąć górę silnika (głowica, cylinder) a przy takim rozbieraniu błędem by było nie ocenić stanu zaworów i rozrządu (bo może ci się tłok o któryś z zaworów przyblokował)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
po co zakładasz znów temat o tym samym ? dostajesz nagrode. temat zamykam, ciągnij tamten wątek
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości