Africa twin czy Varadero?? pomocy!!
• Strona 1 z 1
Africa twin czy Varadero?? pomocy!!
Witam:)
Koledzy mam pytanie co byście wybrali na moim miejscu??
Zastanawiam siÄ™ nad dwoma motocyklami AfricÄ… twin i Varadero
-faza na terenową jazdę już mi raczej przeszła
- mam prawie 2 m wzrostu
- jeżdżę głownie sam, czasami razem z dziewczyną
- chcę motocykl którym bez problemu mogę pokonywać długie trasy
- na ten motocykl chce przeznaczyć około 16000
Co radzicie jako bardziej doświadczeni?? Z góry dzięki za pomoc
Koledzy mam pytanie co byście wybrali na moim miejscu??
Zastanawiam siÄ™ nad dwoma motocyklami AfricÄ… twin i Varadero
-faza na terenową jazdę już mi raczej przeszła
- mam prawie 2 m wzrostu
- jeżdżę głownie sam, czasami razem z dziewczyną
- chcę motocykl którym bez problemu mogę pokonywać długie trasy
- na ten motocykl chce przeznaczyć około 16000
Co radzicie jako bardziej doświadczeni?? Z góry dzięki za pomoc

- krzysiek.g24
- Świeżak
africa wjedziesz w gorszy teran niz na wiadrze.... tyle ze starsza jest i podobno z czesciami nie jest latwo (znajomy ma i mowi ze mimo iz jest to popularne moto to czesci jest malo)... na Varadero nie jechalem, Africa mialem okazje raz zrobic sobie mala rundke po zwirowych drogach i powiem ze bardzo przyjemnie sie jechalo....
-
kravec - Administrator
varadero jest bardzo wygodne, duzo mocniejsze, idealne na dluzsze trasy. nie jest drogie, za ta kase mozesz znalezc mlody rocznik. jest to naprawde duzy motocykl i przy twoim wzroscie powinienes czuc sie na nim komfortowo. silnik jest naprawde mocny i trzeba uwazac z manetka. moze przerazic rozmiar tego motocykla, ale jak tylko ruszysz, zobaczysz, ze bardzo latwo i przyjemnie sie prowadzi. nie polecam tego sprzeta poczatkujacym.
- chris_nie
- Świeżak
początkujący nie jestem to będzie mój czwarty motocykl, przejechałem się dziś Afriką kolegi i było całkiem przyjemnie, ale przydałoby sie trochę więcej mocy, jutro wybieram się obejrzeć varadero, większość opinii o tym motocyklu to pozytywy wiec jak mi podpasuje to może nawet nim wrócę do domu 

- krzysiek.g24
- Świeżak
ja mam afrike jako drugi motocykl na gorsza trase(balkany,Skandynawia)jest najlepsza w swojej klasie .jednak jak zamierzasz jezdzic po asfalcie to bierz varadero.wygodniejsza i ma wiecej mocy .wiecej na moim mailu:MQ21@onet.eu
- rafal myczek
- Świeżak
Africa to pewna i sprawdzona konstrukcja ( silnik), pewnie rakieta to nie jest ale mozna smialo pchac sie w teren. Viadro nie znam osobiscie, nie wiem jakie ma opinie, wiec jako posiadacz Afriki powiem ze Africa rulez
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Jeżdżę Afrą ponad rok i motor jest świetny - ale:
1. W trasie prędkość robocza jak dla mnie to 115km/h powyżej musze myśleć o oleju, no ale to kwestia sztuki
2. W teren spokojnie można zjechać byle nie było piachu bo na szosowych oponach raczej zajedziesz głębiej niż dalej
3. Moc Afryki nie powala, ale motor naprawdÄ™ dobrze jedzie jak na swoje gabaryty i charakter.
Co do Wiadra, jeździłem tylko kilka razy ale to wystarczy żeby stwierdzić ze moto nie nadaje sie absolutnie w żaden teren, mały prześwit robi swoje no i zawieszenie nie takie jak w Aafrze, ma natomiast pewną zaletę którą bardzo szybko docenisz 102km i 98NM albo na odwrót
, prędkość na trasie 150 nie jest niczym nadzwyczajnym i spokojnie da sie ją utrzymać, jak dla Ciebie pewnie lepsze rozwiązanie
jeśli chodzi o ekonomikę to Wiadro spali więcej troszkę, nie wiem jak jest z modelami na wtrysku (czy są i od którego roku) ale jeżeli tak to warto zainwestować we wtrysk
No i na marginesie jeżeli juz Wiadro to rozważ i V-Stroma od 2003 są już na wtrysku i kosztują odrobinę mniej niż Honda.
Pozdrawiam
1. W trasie prędkość robocza jak dla mnie to 115km/h powyżej musze myśleć o oleju, no ale to kwestia sztuki
2. W teren spokojnie można zjechać byle nie było piachu bo na szosowych oponach raczej zajedziesz głębiej niż dalej

3. Moc Afryki nie powala, ale motor naprawdÄ™ dobrze jedzie jak na swoje gabaryty i charakter.
Co do Wiadra, jeździłem tylko kilka razy ale to wystarczy żeby stwierdzić ze moto nie nadaje sie absolutnie w żaden teren, mały prześwit robi swoje no i zawieszenie nie takie jak w Aafrze, ma natomiast pewną zaletę którą bardzo szybko docenisz 102km i 98NM albo na odwrót

No i na marginesie jeżeli juz Wiadro to rozważ i V-Stroma od 2003 są już na wtrysku i kosztują odrobinę mniej niż Honda.
Pozdrawiam
Hornet900
Hornet900
Hornet900
Hornet900
Hornet900
- biniek
- Świeżak
Ja latam wiadrem dość długo i w sumie potwierdzam to co o tym motocyklu się pisze:
- bardzo duży
- bardzo wygodny
- szybki chodź nie przepada za prędkościami ponad 160 km/h ale jak trzeba to leci 200 z hakiem
- absolutnie nie w teren (drogi szutrowe to maks)
- raczej nie na pierwsze moto, ciężki, wysoki, łatwo się wysypać parkingowo, lubi stawać na koło przy niewprawionym kręceniu manetką
- trochę pali ok. 7-9 l zależy ja jeździsz
- dokonale wybiera nierówności
Wiadomo jak każdy ma swoje plusy i minusy, narazie tyle mi przychodzi do głowy jak coś to pytaj, i poelcam też varaderoclub.pl
Co do AT to koledzy wiedzą więcej niż ja
Aha, no i oczywiście jego żywioł to trasa, turystyka itd, miasto to zgroza (korek między samochodami, nie, nie
Pozdrawiam wszystkich,
TS
- bardzo duży
- bardzo wygodny
- szybki chodź nie przepada za prędkościami ponad 160 km/h ale jak trzeba to leci 200 z hakiem
- absolutnie nie w teren (drogi szutrowe to maks)
- raczej nie na pierwsze moto, ciężki, wysoki, łatwo się wysypać parkingowo, lubi stawać na koło przy niewprawionym kręceniu manetką
- trochę pali ok. 7-9 l zależy ja jeździsz
- dokonale wybiera nierówności
Wiadomo jak każdy ma swoje plusy i minusy, narazie tyle mi przychodzi do głowy jak coś to pytaj, i poelcam też varaderoclub.pl
Co do AT to koledzy wiedzą więcej niż ja

Aha, no i oczywiście jego żywioł to trasa, turystyka itd, miasto to zgroza (korek między samochodami, nie, nie

Pozdrawiam wszystkich,
TS
- Varano
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości