polerowanie szyby
• Strona 1 z 1
polerowanie szyby
szukał ale nie znalazl
chcialem sie zapytac czy ktos z was polerowal kiedys szybe (oczywiscie ta spelniajaca role owiewki). Moj motocykl juz ma ladnych pare lat i niestety czas zrobil swoje. Szyba niestety nie wyglada juz najlepiej. I dlatego chcialem sie zapytac czy takie polerowanie cos zmieni, czy moze lepiej bedzie po prostu ja wymienic. Spodziewam sie, ze polerowanie odbedzie sie znacznie tanszym kosztem i dlatego chce sie zapytac czy jest to oplacalne, a przede wszystkim mozliwe

chcialem sie zapytac czy ktos z was polerowal kiedys szybe (oczywiscie ta spelniajaca role owiewki). Moj motocykl juz ma ladnych pare lat i niestety czas zrobil swoje. Szyba niestety nie wyglada juz najlepiej. I dlatego chcialem sie zapytac czy takie polerowanie cos zmieni, czy moze lepiej bedzie po prostu ja wymienic. Spodziewam sie, ze polerowanie odbedzie sie znacznie tanszym kosztem i dlatego chce sie zapytac czy jest to oplacalne, a przede wszystkim mozliwe

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Elcomendante - zalezy od tego jaki to plastik, bo moze byc ze uszkodzenia sa wewnatrz juz materialu, jednak jesli tylko powierzchniowe, mozna pokusic sie o paste polerska w tubie, naniesc za pomoca szmatki i przejechac polerka njpierw (filc) a pozniej miekka koncówka do polysku. Powinno zedrzec zarysowana utleniona warstwe.
Mam koncowke obrotowa polerska, i na rzep zaczepiasz tam akcesoria odpowiednie (filc 9zl packa w Praktikerze, polerka jakies 12zloty). Pasta polerska cos kolo 9-12. Jak cos zglos sie na gadzie
Mam koncowke obrotowa polerska, i na rzep zaczepiasz tam akcesoria odpowiednie (filc 9zl packa w Praktikerze, polerka jakies 12zloty). Pasta polerska cos kolo 9-12. Jak cos zglos sie na gadzie

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Jak juz kolega wspomnial zalezy od uszkodzen. Jezeli szybe masz przyzolknieta albo popekana to polerka nic nie da, jezeli chodzi tylko o rysy badz zmatowienie to powinno pomoc o ile nie masz szyby pokrytym czyms na zewnatrz. wtedy w czasie polerowania schodzi taka warstwa i nie wyglada to najlepiej a spolerowac calosc tak mocno nie bedzie latwo. Nie wiem do jakiego sprzetu szukasz szyby ale rozwac moze kupno nowej, jest to wydatek kolo 120zl za zamiennik, jest sporo firm produkujacych takie rzeczy i nawet niezle to wyglada.
- leo1983
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości