Zobacz wątek - kask do 300zł
NAS Analytics TAG

kask do 300zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kask do 300zł

Postprzez czarny15 » 22/6/2013, 17:58

Hejka mam pytanie czy kask za 300zł będzie dobry . Na moto czy więcej zainwestować w kask.
Jeśli jesteś posiadaczami kasków do 300zł i jesteście z nich zadowoleni to prosił bym o nazwy lub cuś w tym stylu .
A jeśli był temat to po prosił bym o link do niego dz.;-)
czarny15
Świeżak

Postprzez power_bit » 22/6/2013, 22:15

Zaraz będzie tysiąc postów, typu "300 zł na kask, tak nisko cenisz swoje życie" Ja powiem jedynie, że w tej kwocie wyrwiesz np. HJC R1, oceniam ten kask jako przyzwoity, na coś lepszego należało by wydać około 600-800zł +
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez czarny15 » 23/6/2013, 15:48

Aha czuli jednym słowem lepiej wydać te 600zł + i ze spokojnym sumieniem siadać na moto po prostu . pytam się czy coś za 300zł bo nie zawsze cena = jakość
i w jaką firmę najlepiej iść AGV, Scorpion czy SHARK
I jeszcze mam pytanie nie związane pewnie trochę z tematem może i głupie ale się spytam o co chodzi z tym aby nigdy nie kłaść kasku na ziemie ? :)
czarny15
Świeżak

Postprzez power_bit » 23/6/2013, 19:31

Tak, za większe pieniądze dostaniesz lepszy kask i nie ma co polemizować.
Jakiej firmy kask wybierzesz to już kwestia indywidualna, przymierzałem dużo kasków, jednak niektóre mnie uwierały, albo nie szło dobrać odpowiedniego rozmiaru. Wszystko zależy od kształtu głowy, mnie przypasował Shark S900, gdy wcisnąłem go na dynie, wiedziałem, że to jest to. Pamiętaj by przymierzyć kask, nie kupuj w ciemno za pośrednictwem internetu, chyba, że wcześniej mierzyłeś dany model na głowie.
Z tym kaskiem na ziemi to po prostu przesąd, że będziesz miał wypadek, że bliżej do piachu itd.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Zimny72 » 23/6/2013, 19:59

Potwierdzam to co pisze przedmówca: kask musisz po pierwsze przymierzyć na głowie. Niezależnie od ceny jedne będą pasowały, inne nie. Dla mnie wygodne są wyłącznie najtańsze LS2, średnie HJC i z górnej półki Shoeie. A np. Airohy, Cabergi, Nolany i Scorpiony uwierają mnie w brodę, a niektórych szczękowców nie potrafię dopiąć. Jeszcze inne będą Cię cisnąć w skronie jak imadło. Nie ma rady - musisz przymierzyć. ;)
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez R6_Rider » 24/6/2013, 09:31

Swoją drogą warto się rozejrzeć. :) Ja sobie znalazłem nowego x-Lite 701 za 105 funtów, gdzie w sklepie był za 1699zł. ;)
R6_Rider
Świeżak

Postprzez czarny15 » 24/6/2013, 19:02

aha czyli nic innego nie pozostaje jak ruszyć tyłek do sklepu i przymierzać w podanym prze mnie przedziale tak dług aż gdy założę kask to będzie oo to jest to tak. ;-) innego sposobu niema bo chciałbym też uniknąć czegoś takiego jak mój kumpel kupił kask Nitro za jakieś +/- 400zł i przez przypadek mu spadł gdy go zdejmował koleś ma 170cm jakoś tak na oko i kask przy szczęce zrobił się giętki tak że prawie do środka można był wsadzi szczęke kasku . nw czy podróba jakaś czy po prostu wadliwy egzemplarz
czarny15
Świeżak

Postprzez gravesend » 24/6/2013, 19:55

Kolejnosc wyboru kasku- dopasowanie -material skorupy- cena -marka.
Wiadomo, za marki kaskow uwazanych za najwyzsza polke musisz dorzucic pare przyslowiowych zlotych do nazwy jaka na nim widnieje ale placisz tez za lata badan prowadzonych przez ta firme, za doswiadczenie fachowcow ktorzy pracowali przy projektowaniu kasku no i za kraj w ktorym byl wyprodukowany.
Materialy uzyte do budowy skorupy rowniez maja inna cene. Co do upuszczenia kasku- moim zdaniem kazdy kask ktory spadl na twarde podloze jest do wymiany. Buduja sie w materiale skorupy nieporzadane napiecia ktore prowadza do zmian wlasciwosci.
Kaski z termoplastiku sa chyba najmniej wrazliwe na takie wypadki ale kaski z wlokna szklanego to juz wymianka gwarantowana.
Pamietaj ze warunki pogodowe w szczegolnosci slonce tez roznie wplywaja na materialy z ktorych wykonane sa kaski.
do tego wszystkiego dochodza szczegoly czasami kosztowne jak malowanie, blenda, wypinana wysciolka itp.
Warto tez porownac ceny szybek akcesoryjnych do poszczegolnych modeli!
Nastepny szczegol- gwarancja- z doswiadczenia tego sezonu wiem ze shark daje 5lat gwarancj (troche to przesada wg mnie bo termoplastik po 3 latach duzego przebiegu juz ma inne wlasnosci jak nowy).
O kaskach duzo by mowic ;)
kup najlepszy taki co lezy najlepiej na jaki cie stac!
gravesend
Świeżak

Postprzez czarny15 » 25/6/2013, 14:06

O i wszystko jasne czasem najłatwiejsze rzeczy trzeba na chłopski rozum dz
czarny15
Świeżak

Postprzez AMRacing_pl » 8/7/2013, 18:40

Przede wszystkim określ jaki to model kasku,wtedy będzie można napisać coś więcej,a poza tym tak szczerze mówiąc do kwoty 300zł ciężko o dobry kask,na to musisz przeznaczyć znacznie więcej jeśli chcesz coś na kilka sezonów.
AMRacing_pl
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê