Nowe buty i problem z biegami...
• Strona 1 z 1
Nowe buty i problem z biegami...
Witam. Wczoraj kupiłem buty Adrenaline Crx. Wziąłem niższą półkę, ponieważ noga mi cały czas rośnie i nie ma sensu kupowania Alpin za 700 zł :> No i siadam na moto a tu psikus. Nie mogę wrzucić dwójki O.o Pierwsze pięć minut jazdy to masakra. Każdy bieg się nie wbijał i zostawał na tym luzie między biegami. Po prostu nie mogę zgiąć stopy i nie dobijam do końca. Pojeździłem jeszcze trochę i zmieniałem biegi podnosząc całą stopę z kolanem
Wiecie o co chodzi. I tu moje pytanie, czy wy też tak macie ? Może buty się rozciągnął ? A może jest to spowodowane tym, że mam rozmiar za duże, ale wątpię, żeby centymetr robił taką różnicę. Może coś popróbować z dźwignią. Podnieść, obniżyć, co sądzicie. A i jeszcze dodam czy but musi opinać oporowo łydkę czy może być trochę luzu ? Bo jak jest luz to łatwiej mi zginać 

- pychu
- Świeżak
- stareRadio
- Świeżak
Moim zdaniem to nic innego jak tylko kwestia przyzwyczajenia do nowego modelu butów,początkowo zawsze odczuwasz pewien dyskomfort,ale potem to uczucie mija. Nie zapinałbym buta luźniej,chodzi głównie o względy bezpieczeństwa.
- AMRacing_pl
- Świeżak
Miałem to samo, jeżdżąc w adidasach nie było problemu, a w SIDI Vertigo nie dało się włożyć buta pod dźwignię zmiany biegów więc uniosłem ją lekko do góry i jest gites 

-
Darayavahus - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości