Następny motocykl po MZ ETZ 150
• Strona 1 z 1
Następny motocykl po MZ ETZ 150
Witam, jeszcze jestem posiadaczem tego wspaniałego motocykla ale myślę że już nie długo http://tablica.pl/oferta/mz-etz-150-sup ... 35bW1.html (cena będzie mniejsza)
Chciałbym kupić coś mocniejszego do max 3500zł.
Myślałem o Suzuki GS 500 lub ewentualnie GSX R 400.
Macie jeszcze jakieÅ› propozycje?
Z góry dzięki i pozdrawiam
Chciałbym kupić coś mocniejszego do max 3500zł.
Myślałem o Suzuki GS 500 lub ewentualnie GSX R 400.
Macie jeszcze jakieÅ› propozycje?
Z góry dzięki i pozdrawiam

- domagala19
- Świeżak
Pytanie do znawców co powiecie o suzuki bandit 250 z 90r? Lub o hondzie cb450 z 88r?
ProszÄ™ o opinie
ProszÄ™ o opinie
- domagala19
- Świeżak
Mam do Ciebie takie pytanie z trochę innej beczki. Długo jeździłeś na tej MZ ? często się psuło coś ? Jak dużo czasu spędzałeś na naprawach ? Tylko tak szczerze bez bajkopisarstwa, że nic się nie psuło i stan fabryka 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Na MZ jeździło mi się bardzo dobrze, tylko jest trochę miękka i ciężko ją wyczuć w zakrętach. Wymieniałem w niej wał, pierścienie i simmeringi. (mechanik stwierdził że nie trzeba nic więcej) Robił mi to chyba 2 dni. Ogólnie to więcej się nie psuł i mówię to z ręką na sercu.
Motocykl jest bardzo fajny i mało awaryjny polecam.
Prawa jazdy jeszcze nie mam ale za 2 lata planuje zrobić A2, i właśnie też przeglądam oferty z GPZ 500 tylko powiedzcie mi które motory są dobre i się nie psują bo nie chce się wtopić.
Motocykl jest bardzo fajny i mało awaryjny polecam.
Prawa jazdy jeszcze nie mam ale za 2 lata planuje zrobić A2, i właśnie też przeglądam oferty z GPZ 500 tylko powiedzcie mi które motory są dobre i się nie psują bo nie chce się wtopić.
- domagala19
- Świeżak
Zwyczajnie znam kilku właścicieli tych wdzięcznych motocykli i wiem, że raczej ciężko trafić na model który nie psuje się dwa razy w sezonie. Pytam dlatego, żeby być pewnym że znów chcesz pchać się w antyki które będziesz częściej naprawiać niż nimi jeździć 

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
To zależy ile jeździsz, ja tak w daleką trasę jeszcze nie jeździłem iż nie mam prawo jazdy
Ale trochę zastanawiam się nad etką 251 bo tato mnie namawia że to niemieckie to dobre (bo moja na prawde się nie psuła).
I teraz pytanie, czy lepiej kupić etke czy np. Gs 500 co będzie sie mniej psuło i naprawy będą mniej kosztowne?

Ale trochę zastanawiam się nad etką 251 bo tato mnie namawia że to niemieckie to dobre (bo moja na prawde się nie psuła).
I teraz pytanie, czy lepiej kupić etke czy np. Gs 500 co będzie sie mniej psuło i naprawy będą mniej kosztowne?
- domagala19
- Świeżak
Porównam Ci może motocykl mój i kumpla
Ja mam GS 500, kumpel właśnie ETZ. On w ciągu roku zrobił 3/4 tys ja jak na razie prawie 9. Ja w garażu spędziłem tyle czasu ile wymaga wymiana oleju, filtra paliwa, i filtra powietrza on nie jeździ bo zepsuło się, to tamto sramto. A to coś z instalacją, a to coś stuka, coś zgrzyta nie jedzie, strzela. ETZ to była super maszyna jak na swoje czasy ale teraz to wiekowy zabytek, taka Hayka naszych ojców. ETZ - Dobry motocykl jeśli chcesz odbyć sobie w garażu praktyki mechanika. GS 500 dobry kiedy chcesz nauczyć się jeździć, i polatać trochę bez problemów. (wiem, że generalizuję)

Ja mam GS 500, kumpel właśnie ETZ. On w ciągu roku zrobił 3/4 tys ja jak na razie prawie 9. Ja w garażu spędziłem tyle czasu ile wymaga wymiana oleju, filtra paliwa, i filtra powietrza on nie jeździ bo zepsuło się, to tamto sramto. A to coś z instalacją, a to coś stuka, coś zgrzyta nie jedzie, strzela. ETZ to była super maszyna jak na swoje czasy ale teraz to wiekowy zabytek, taka Hayka naszych ojców. ETZ - Dobry motocykl jeśli chcesz odbyć sobie w garażu praktyki mechanika. GS 500 dobry kiedy chcesz nauczyć się jeździć, i polatać trochę bez problemów. (wiem, że generalizuję)
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Postanowiłem pójść troche wyżej i dzisiaj oglądałem tą oto cbr 600 f1 http://tablica.pl/oferta/honda-cbr-600- ... b3905806d9
Stan silnik wydaję mi sie że dobry, równo chodzi itp. tylko brak owiewek :/
Opłacało by się gdybym kupił go za 3000zł?
Stan silnik wydaję mi sie że dobry, równo chodzi itp. tylko brak owiewek :/
Opłacało by się gdybym kupił go za 3000zł?
- domagala19
- Świeżak
Jeśli mam być szczery to nie brał bym się za kupno motocykla mając tyle hajsu.
Co zrobisz kiedy coś Ci padnie ? i nie mówię tu o żarówkach, tylko np. będzie słychać rozrząd, albo trzeba będzie wymieniać płyny z uszczelniaczami.
Skąd weźmiesz na to ?
Skąd weźmiesz na ubranie ?
Nie możesz wymagać tak naprawdę czegokolwiek od motocykla za taką kasę. Albo to będzie podupadły dziadzia, albo świeższe moto po dzwonie. Chcesz kupić zwykłą GS'kę w stanie igła ? Wyrzuć 6 tys. niestety takie są realia.
Co zrobisz kiedy coś Ci padnie ? i nie mówię tu o żarówkach, tylko np. będzie słychać rozrząd, albo trzeba będzie wymieniać płyny z uszczelniaczami.
Skąd weźmiesz na to ?
Skąd weźmiesz na ubranie ?
Nie możesz wymagać tak naprawdę czegokolwiek od motocykla za taką kasę. Albo to będzie podupadły dziadzia, albo świeższe moto po dzwonie. Chcesz kupić zwykłą GS'kę w stanie igła ? Wyrzuć 6 tys. niestety takie są realia.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Oglądałeś to ogłoszenie, ta cbr jest po remoncie (byłem u mechanika który to robił). Ubranie mam jak na razie kurtkę ozone i rękawice. Nie przesadzaj że jeśli kupywać motocykl to za 6 tyś bo taniej nie można znaleźć, można znaleźć motocykl za mniejsze pieniądze i w bdb stanie. Za gs już się mało rozglądam teraz szukam czegoś o poj 600 typu cbr f1 lub yamaha fzr. I można kupić taki motocykl nie za 6tys a za 3500.
- domagala19
- Świeżak
Panie za 3 tyś zł to sobie możesz kombinezon kupić nie motocykl 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Nie przesadzajcie, to że nie mam tyle pieniędzy to znaczy że mam motocykla nie kupować?
Podobno te starsze cbr mają bardzo wytrzymałe silniki więc szukam coś takiego, i one nawet jeśli są w idealnym stanie nie kosztują ponad 4 koła...
Podobno te starsze cbr mają bardzo wytrzymałe silniki więc szukam coś takiego, i one nawet jeśli są w idealnym stanie nie kosztują ponad 4 koła...
- domagala19
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Ale to że kupisz tanie moto to nie znaczy że jego użytkowanie również musi być tanie. I po sezonie cena zakupu + kosztów utrzymania (oczywiście nie licząc tu normalnej eksploatacji) zrówna się z zakupem droższego motocykla. Co oczywiście nie znaczy że za 5 czy 6k kupisz igłe. Bo 90% 600 w tej cenie to mocno już wysłużone motocykle żeby nie powiedzieć padła 

- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości