Chcę sprzedać motocykl, ale kompletnie nie wiem jak! HELP
• Strona 1 z 1
Chcę sprzedać motocykl, ale kompletnie nie wiem jak! HELP
3 lata temu zrobiłam prawko kat.A i mąż mnie "naciągnął" żebym kupiła motocykl chociaż tak naprawdę nie byłam przekonana. Później miałam wypadek samochodowy nie z mojej winy i w ogóle nie chciałam jeździć, szczególnie motocyklem. Motocykl w sumie stał 2 lata w garażu... Jest to Virago 535 z 1998r. akumulator całkowicie rozładowany. Gdzie mogę kupić akumulator do niego? Ile mniej więcej % cena powinna być niższa od zakupu? (minęło już sporo bo 3 lata).
- mint_girl
- Świeżak
Tego nie oblicza się procentowo, zależy w jakim teraz jest stanie, czy lakier jest ok, czy wszystko działa jak należy i tak dalej. Nie ma do tego żadnej tabelki 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Akumulator spróbuj naładować, może jeszcze da radę, pokaż zdjęcia to będzie można to jakoś wycenić ; )
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
Domocoon chyba masz małego że musisz dopierdalać
nie jestem blondi.
jeżeli motocykl jest w takim samym stanie w jakim go kupiłam to chyba wiadomo ze ileś % traci na wartości ze względu na rocznik - tak jak z mieszkaniami...
Punkt 8 regulaminu, warn // boshi

nie jestem blondi.
jeżeli motocykl jest w takim samym stanie w jakim go kupiłam to chyba wiadomo ze ileś % traci na wartości ze względu na rocznik - tak jak z mieszkaniami...
Punkt 8 regulaminu, warn // boshi
- mint_girl
- Świeżak
Rynek pojazdów używanych jest bardzo zmienny i trudno obliczyć ile % motocykl stracił na wartości na przestrzeni 3 lat. To, że motocykl stał przez 3 lata i nie był używany nie zwiększa jego wartości, liczy się obecny stan techniczny i wizualny. W dobie internetu, kolorowych czasopism łatwo znaleźć podobne egzemplarze i według nich można samodzielne sporządzić wycenę swojego pojazdu. Patrząc na znane nam wszystkim alledrogo możemy bez problemu zobaczyć, że Virago 535 z 1998r można kupić już za 5 tys. zł jednakże egzemplarze w perfekcyjnym stanie chodzą za ponad 8 tys zł. Ocen obiektywnie swój motorek i na takiej podstawie dokonaj wyceny. Pozdro Blondi 

Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
omocoon chyba masz małego że musisz dopierdalać
haters gonna hate

No właśnie i tutaj się zaczyna rozmowa otóż nie. To nie jest tak jak z mieszkaniami. Wszystko zależy od tego ile ofert jest dostępnych, ile z nich w Twojej okolicy, od wypadkowości, i miliona innych współczynników.
Pokaże Ci to w przypadku mojej GS'ki jak cena faluje. Kupiłem ją za 6800 zł. Rok jazdy wchodzi kategoria A2 (Twojego moto też się to tyczy). Cena teoretycznie powinna iść w górę, wyższy przebieg obniża cenę, ale udokumentowany nawet troszkę wyższy potrafi ją podnieść (klient ma pewność że nie jest cofany) dokładałem gmole to znów cenę podnosi. Ale zużyłem napęd to znów cenę obniża. Po roku czasu ciężko optymalnie wycenić moto, ale na pewno nie można tego robić na podstawie ceny za jaką się go kupiło. Przez trzy lata ceny virago napewno lecialy w górę i w dół. To nie jest tak jak z innymi przedmiotami. Pojazdy mechaniczne nieużywane się psują, napewno trzeba by wymienić wszystkie płyny po 3 latach, opony pewno są spękane. Cena nie leci procentowo tylko w zależności od stanu maszyny. Motocykl nigdy nie będzie w takim samym stanie jak 3 lata wcześniej, to jest fizycznie niemożliwe, dlatego Twoje usilne prośby o procentowość mają się nijak do rzeczywistości.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości