Drugi motocykl Suzuki GSXR 750 k4 Ocena
• Strona 1 z 1
Drugi motocykl Suzuki GSXR 750 k4 Ocena
Witam, jestem tutaj nowy. Przymierzam się do kupna drugiego motocykla. Mam 23 lata 182 cm wzrostu i 73 kg wagi. Jeździłem poprzednio Suzuki GS500 2004 rok. Zrobiłem nim przez 2 lata 9k km. Na oku mam Suzuki GSXR 750 k4 taka sztuka jest w mojej okolicy. Nie podaję linku allegro bho są tam tylko trzy zdjęcia i brak opisu. Byłem ją oglądać. Motor sprowadzony pod koniec 2010 roku z angli, pierwszy właściciel zrobił nim 3k km. Moto wygląda że ma wszystkie oryginalne plastiki i malowanie no jedynie na czaszy brak naklejek, możliwe że albo zerwane albo malowana. Nie widać spawów plastików. Wyłupany kawałek plastiku na przednim błotnik który zakrywa lage i jego mocowane przez blokadę którą założył na tarczy właściciel. Rama wygląda na całą oglądana porządnie, jest w kolorze czarnym nie widać aby była malowana. Wahacz tylny wygląda ok gdzie nigdzie odprysk farby na wysokości podnóżków pasażera. Opony do wymiany, zawieszenie nie cieknie, napę dobry, silnik suchy nie myty, jak całe moto. Światła wszystkie działają licznik także. Posiada alarm nowy żelowy akumulator i podgrzewane manetki. Opony jeszcze seria. przejechane łącznie 41k km. Odpalany na zimno, nie słychać nie po kojących dźwięków pracuje równo wkręca się dobrze bez niespodzianek i szybko opada na prędkości obrotów jałową. Podczas jazdy biegi wchodzą prawidłowo bez zgrzytania lekko i bez wybijania. Jedyny minus lub może nawet i nie to cena, zbiłem na 12400. Klocki wymienił w 2011 roku tarcze jeszcze grube bez rys i nierówności. Nic nie robił przy tym motocyklu żadnego s3erwisu nie przeprowadzał. Co można sprawdzić jeszcze w takim motocyklu na co zwrócić szczególną uwagę. Proszę o opnie i podpowiedzi.
Pozdrawiam Mateusz.
Pozdrawiam Mateusz.
- djmaly
- Świeżak
Opony seria Oo? omijaj to szerokim łukiem + żadnego serwisu przez taki kawał czasu. Szukaj dalej. Wiadomo najlepiej by było oglądać moto 10-20km od domu ale ja np. każdy który kupiłem to najkrótsza droga to było ~170km w jedną stronę. Powodzonka
Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
Tzn gościu nim zrobił 3 tyś km przez prawie 3 lata i nie robił serwisu, a czy anglik robił tego się nikt nie dowie. A dlaczego jak seria to omijać?. 150 km ode mnie jest do niego w jedną strone. Czy to le e seria opony? Widziałem tylko tyle że sa takie jak seria ale dot nie patrzyłem bo zapomniałem zerknąć:P
- djmaly
- Świeżak
- djmaly
- Świeżak
Serwis to chodziło mi o to czy robił jakieś sprawdzanie luzu zaworowego kontrola łańcuszka rozrządu czy synchro wtrysków. Filtry i olej zmieniany na początku sezonu pokazywał mi zużyte części. Ogólnie to co mozna szukac w taki moto co sprawdzić? Mam jakies listy z róznych forum co sprawdzać i według tego sprawdzałem więc niczego się nie dopatrzyłem. Mimo wszystko jakbym go kupiło to od razu laczki zmieniam i wszystkie płyny.
- djmaly
- Świeżak
Dokładnie tak jak mówisz układ jezdny i silnik najważniejsze. Silnik ok nie słyszałem zadnych stuków puków nie widać zadnych wycieków jest suchy a nie jest myty bo widać. Rama wygląda normalnie wszystkie spawy przejrzałem i ok. Tylko ta cen czy aby nie jest za niska? Może ze względu na opony i ten ukruszony plastik. Oglądałem jeszcze tez k5 750 za 1,5tyś droższą cała malowana na czarno i widac że leżała i to konkretnie.
- djmaly
- Świeżak
99% motorów leżało. Cięzarków nie bylo już od kiedy go kupił, mówił że może przez to że poprzedni właściciel zmieniał manetki na podgrzewane i ich nie załozył. Wdać boczki i zadupek są w oryginalnych naklejkach, czasza bez naklejek więc mozliwe że była malowana ale jest to zrobione dobrze.
- djmaly
- Świeżak
W jaki sposób w takich motorach naklejane sa naklejki na plastiki boczna czy zadupek? Czy sa one naklejane i następnie na to jest nakładana warstwa lakieru czy tylko naklejane na gorąco. Ktoś wie? Widać klamki sa ok i mozliwe że od nowości po ich stanie uzytkowania, nie sa pogiete i porysowane. Klamka hamulca przedniego z regulacja a klamka sprzegła bez regulacji. Z tego co wiem tak oryginały miały. Kierunki orginalne, mówił że czasem lewy przedni nie działa ale to szczegół.
- djmaly
- Świeżak
Sprawdz czy 5 nie chrobocze... xD wiem ciezka sprawa trzeba poleciec ponad 200.
Problemem moze byc 2 przesuwna i tryby 5 biegu. Warto sprawdzic bo juz z takim przypadkiem sie spotakalem.
Problemem moze byc 2 przesuwna i tryby 5 biegu. Warto sprawdzic bo juz z takim przypadkiem sie spotakalem.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Dzieki SEBA_ER5 za podpowiedź na co zwrócic uwagę. Takich właśnie odpowiedzi mi potrzeba. Na pewno przyjrzę sie temu bardziej podczas drugich oględzin. Chroboczec bedzie tylko przy większych prędkości? Jak chrobocze to skrzynia do wymiany?
- djmaly
- Świeżak
Kiedyś w motocyklu był dodatek "Poradnik Kupującego MOTOCYKLE UŻYWANE", gdzieś ponad rok temu on był. W nim była taka broszurka "Sprawdź To", 65 ruchów, które uchronią od błędu. W linku poniżej przesyłam skan tej broszurki. Czy ona jest wystarczająca aby dobrze zbadać moto we własnym zakresie. Od razu przyda się ona innym użytkownikom i kupującym swoje moto następne a także osobom sprzedającym aby sprawdzić swoje moto.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae7 ... 1bd38.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae7 ... 1bd38.html
- djmaly
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości