Przerywanie/syczenie silnika
• Strona 1 z 1
Przerywanie/syczenie silnika
Witam
Mam problem z moim motorem
Otóż wyjąłem silnik z ramy i wymieniłem tarcze sprzęgłowe oraz wyregulowałem zawory gdy wszystko złożyłem do kupy i włożyłem w rame przy próbie odpalenia z kopki strasznie łatwo kopka chodzi jakby w ogóle nie było kompresji, wczesniej cięzko silnik było odpalić z kick startera a teraz ręką można go ruszać
Słysze także podczas próby odpalania syczenie powietrza
A gdy odpale silnik strasznie przerywa
Jakie moga być tego objawy ?? Co to może być ??
Mam problem z moim motorem
Otóż wyjąłem silnik z ramy i wymieniłem tarcze sprzęgłowe oraz wyregulowałem zawory gdy wszystko złożyłem do kupy i włożyłem w rame przy próbie odpalenia z kopki strasznie łatwo kopka chodzi jakby w ogóle nie było kompresji, wczesniej cięzko silnik było odpalić z kick startera a teraz ręką można go ruszać
Słysze także podczas próby odpalania syczenie powietrza
A gdy odpale silnik strasznie przerywa
Jakie moga być tego objawy ?? Co to może być ??
- Mistrzu2012
- Świeżak
kompresja już jest jednak strasznie przerywa i chodzi nierówno w dodatku kopci
Jaka może być tego przyczyna ?
Jaka może być tego przyczyna ?
- Mistrzu2012
- Świeżak
-
henio12323 - Moderator
4t enduro
Teraz jest już wszystko ok pracuje silnik tak jak należy jednak dalej kopci jak nie wiem ... czyżby brał olej ??
Silnik tak jak pisałem powyżej pracuje ok jednak nie chce wyjsc na max obroty gdy daję manetke do konca to zaczyna przerywac i puszcza czarne dymy
Możecie mi coś doradzić ?? Wystarczy jakaś wskazówka co to moze ewentualnie być
Teraz jest już wszystko ok pracuje silnik tak jak należy jednak dalej kopci jak nie wiem ... czyżby brał olej ??
Silnik tak jak pisałem powyżej pracuje ok jednak nie chce wyjsc na max obroty gdy daję manetke do konca to zaczyna przerywac i puszcza czarne dymy
Możecie mi coś doradzić ?? Wystarczy jakaś wskazówka co to moze ewentualnie być
- Mistrzu2012
- Świeżak
zawory zle ustawiles.... pamietaj, ze inaczej wal ustawiasz do regulacji wydechowych a inaczej do ssacych, nie tak ze na srodku i na jednym ustawieniu wszystko....
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości