Zobacz wÄ…tek - Defekt filtra powietrza K&N
NAS Analytics TAG

Defekt filtra powietrza K&N

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Defekt filtra powietrza K&N

Postprzez Chewbacca306 » 17/6/2013, 11:13

Witam! Wczoraj przy kontroli filtra powietrza stwierdzilem ze uszczelka w zgieciu popekala w ciagu niecalych 5000 km tak ze brud dostawal sie za filtr. Bylo tam pelno kurzu i nawet pare nasion roslin. Super sprawa dla gaznikow... Zdziwilo mnie to bo to wkoncu filtr K&N ktory nie jest tani. Chcialbym w zwiazku z tym zapytac czy ktos w swoim kocie czy tez innym motorze mial podobny problem z filtrem K&N? Dodam ze od lat wszystko naprawiam sam i wiem jak wlozyc filtr prawidlowo, wykluczone ze byl zgnieciony czy cos w tym stylu. Napisalem do K&N ale odpwiedz moze potrwac dwa tygodnie, w miedzyczasie bylbym wdzieczny za wasze opinie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Chewbacca306
Świeżak

Postprzez power_bit » 17/6/2013, 15:55

Ja z K&N jestem zadowolony, po 3 sezonach, co za tym idzie trzykrotnym myciu jest jak nowy. Jednak mój filtr powietrza jest w jednolitej bryle, nie posiada żadnych łączeń ani elementów które podlegają zginaniu a jak widać z tym K&N może mieć problem... Możliwe, że jest to tylko pojedyncza wada i filtr zostanie wymieniony na nowy.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
power_bit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez RUTRA.RD » 18/6/2013, 06:56

wsadz serie a ten reklamoj jak sie da i tyle mocy ci nie ubedzie :)
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Chewbacca306 » 19/6/2013, 12:07

Nie nie :) Odkad mialem ten filtr nie mogl bym juz jezdzic na standardowym. Z K&N silnik wyraznie lepiej reaguje na gaz, rowniej chodzi i lepiej sie wkreca na obroty. Poprostu dostaje wiecej powietrza a to zas powoduje lepsze spalanie. Przez to nie trzeba tak szarpac za kabel, nawet zuzycie paliwa spadlo prawie o litr. K&N odpisal w miedzyczasie ze mozliwy byl blad w produkcji tego filtra i wyslali mi nowy. Jeszcze raz sproboje, jesli ten tez peknie to wybiore jakis inny sportowy filtr.

Edit: w momencie jak skonczylem pisac post byl dzwonek do drzwi i przyszedl filtr. Ja do nich pisalem w niedziele wieczorem, w poniedzialek do poludnia mialem odpowiedz i 2 dni pozniej filtr z angli wiec serwis 1A+.
Chewbacca306
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 20/6/2013, 07:44

a jaki to motocykl ??
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê