Jaki motorek na poczÄ…tek??
• Strona 1 z 1
Jaki motorek na poczÄ…tek??
Witam, moje doświadczenie jeśli chodzi o motocykle jest bardzo małe, prawo jazdy od 3 lat a jazdy prawie tyle co nic. Chciałbym kupić sobie sportowy motorek Suzuki, Honda, Kawa coś z tych 3 marek myśle ze najlepiej jakąś 600-kę. Motor ma być dobre na początek do latania codziennego jak i na wypady weekendowe. Mój budżet to jakieś 10-11 tyś( w tym chciałbym kupić moto około 7-8 tys. i jakieś ciuszki kompletne w granicach 3 tys.) Ciężko mi ocenić ile kilometrów w sezon ponieważ jestem początkujący w te klocki. Dodam jeszcze waga 85 kg i wzrost 183 wiek 21. Proszę o pomoc osób, które mają doświadczenie i jakieś rady jeśli jest to możliwe przy zakupie moto??
- kokaspeed92
- Świeżak
Panie "lytra" od razu . Poważnie, lepiej zacznij od czegoś klasy 500, Honda CB500, Kawa ER5, Suzi GS500, ewentualnie Yamaha XJ600. Będzie to bezpieczniejsze i dla Ciebie i dla innych pchanie się w sportowe 600-ki jest -wybacz- głupotą, tym bardziej nie mając praktycznie przez 3 lata kontaktu z motocyklem . Tylko nie zasłaniaj się mocnym samochodem, jak to już weszło w pewien standard na forum
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Sportowa 600, bo reszta nie jedzie ? Tacy kierowcy, albo mają szybko łapią dzwona, albo jeżdżą jakby nie mogli. Nie zasłaniaj się też ,,wystarczy mieć olej w głowie" bo to też głodne kawałki którymi nowi na forum zasypują Nas każdego dnia.
Glenroy powiedział Ci prawdę a i zapomniał bym, mówienie, że brat kolegi, ciocia dziewczyny albo stryjek ze stanów zaczynali na sportowej 600 i nic im nie jest też sobie daruj
Glenroy powiedział Ci prawdę a i zapomniał bym, mówienie, że brat kolegi, ciocia dziewczyny albo stryjek ze stanów zaczynali na sportowej 600 i nic im nie jest też sobie daruj
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Doswiadczenia zadnego ale 600 musi byc !
Czlowieku, ogarnij sie. Wspolczynnik KM na kg to razem z toba 3 kg na 1 KM, Murcielago tego niema, ale te tez z pewnoscia bys ogarnal, jak Zientarski.
Chcesz 600, kup zdlawiona do 34 KM, pomine juz sprawe, ze na super sportach ciezko sie uczy, bo ergonomia motocykla nauce nie sprzyja.
Czlowieku, ogarnij sie. Wspolczynnik KM na kg to razem z toba 3 kg na 1 KM, Murcielago tego niema, ale te tez z pewnoscia bys ogarnal, jak Zientarski.
Chcesz 600, kup zdlawiona do 34 KM, pomine juz sprawe, ze na super sportach ciezko sie uczy, bo ergonomia motocykla nauce nie sprzyja.
- Harakiri 7
- Bywalec
Czemu ergonomia nie sprzyja? To niby pozycja w stylu motocykliste sprzyja bardziej? To co nie sprzyja to strach (przed mocą, zablokowaniem koła itd), to żeby przycisnąć moto trzeba dużo umieć i to sranie się o to co to by nie było gdyby nie daj boże zarysowały się śliczne owiewki.
Eeee... Gadacie, supersporty są idealne do nauki zmiany biegów
Ivi, język! // boshi.
Ivi, język! // boshi.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Strach, lub zbytnia pewność siebie, tyle, że wsiadając na sporta bez pojęcia jak to się je, albo będziesz jeździć tak, ze w winklach najchętniej odpychał byś się nogami, albo po miesiącu poczuje się jak młody rossi i rozpaprze się na jakimś słupie, ogrodzeniu albo czymś w tym rodzaju. Kupując sportową 600 na pierwsze moto, moim zdaniem bardziej leczy się kompleksy niż rozpoczyna przygodę z całym tym klimatem wokół motocyklizmu.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał(a):Czemu ergonomia nie sprzyja ? To co nie sprzyja to strach (przed mocą, zablokowaniem koła itd).
Invi, Ty tak na powaznie ? Supersporty pozostaja motocyklami do scigania sie, a scigac nie scigaja sie osoby ktore niczego nie potrafia. Pozycja na nich nie byla, nie jest i nie bedzie nigdy optymalna, poczytaj na ten temat literature fachowa.
Jazda motocyklem, to nie tylko zmiana biegow
- Harakiri 7
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości