50' dla dziewczyny (Tzr, Aprilia Rs, Zipp Pro)
• Strona 1 z 1
50' dla dziewczyny (Tzr, Aprilia Rs, Zipp Pro)
Witam, jestem Nicole i jestem nowa na forum i można rzec w świecie motoryzacji. Motocyklami interesuję się od 2 klasy podstawówki, ale dopiero teraz (mając 16 lat) planuje kupić motorek. Trochę o mnie: jestem dziewczyną, mam 180cm, ważę ok. 55kg i motorowery jakie mnie interesują to:
-Yamaha tzr 50
-Aprilia RS 50
-Rieju RS2 Matrix
-Derbi GPR Nude
oraz rozważam kupno nowych "noname-ów" typu:
-Zipp Pro 50
-Junak 903 Race.
Na zakup zamierzam przeznaczyć 6 tyś., oczywiście pierwsze cztery używane, a kolejne dwa nowe. I tu pojawia się moje pytanie, otóż czy warto się pchać w używane markowe motory czy lepiej pozostać przy chińczykach z gwarancją? Osobiście wolałabym jakąś porządną używke, ale chętnie poznam Wasze opinie, który konkretnie wybrać i dlaczego.
Jestem świadoma tego, że istnieją już podobne tematy ale mało z nich dotyczy dziewczyn i nie znalazłam jeszcze odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Nicole
-Yamaha tzr 50
-Aprilia RS 50
-Rieju RS2 Matrix
-Derbi GPR Nude
oraz rozważam kupno nowych "noname-ów" typu:
-Zipp Pro 50
-Junak 903 Race.
Na zakup zamierzam przeznaczyć 6 tyś., oczywiście pierwsze cztery używane, a kolejne dwa nowe. I tu pojawia się moje pytanie, otóż czy warto się pchać w używane markowe motory czy lepiej pozostać przy chińczykach z gwarancją? Osobiście wolałabym jakąś porządną używke, ale chętnie poznam Wasze opinie, który konkretnie wybrać i dlaczego.
Jestem świadoma tego, że istnieją już podobne tematy ale mało z nich dotyczy dziewczyn i nie znalazłam jeszcze odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Nicole

-
nikita97 - Świeżak
Rieju RS2 i derbi odpadają na starcie ,za małe . TZR and RS ,chociaż na tym będziesz wyglądać jak na psie. Z drugiej strony jeśli masz brak siły to tzr też nie będzie dobrym wyborem . Na temat chinoli sie nie wypowiem , wiem tylko , że bez tuningu na serii jadą maks 70-80 km/h ,więc po jakimś czasie będziesz odczuwac brak mocy . W dodatku to 80 dla 50ccm w czterosuwie będzie katowaniem jak dla mnie. ( od 50ccm do 125ccm jak dla mnie tylko dwusuwy się liczą
)

- Piotrek1995312
- Świeżak
Na brak siły nie narzekam, jestem typem sportowca, więc myślę, że spokojnie dam sobie radę nawet z tymi nieco cięższymi
Jak myślicie, 6 tyś. za Rieju z 2010 roku z przebiegiem ok. 3000km to dobra cena?
Dzięki za odpowiedz!

Jak myślicie, 6 tyś. za Rieju z 2010 roku z przebiegiem ok. 3000km to dobra cena?
Dzięki za odpowiedz!

-
nikita97 - Świeżak
- aksord1234
- Świeżak
- DawidScigaczowiec
- Świeżak
http://cycle-ergo.com/ 180cm to 5,9 stóp
Nie ma co brać "polskich" chinoli, tylko psują nerwy. Za 6 tysięcy można dostać ładną sztukę derbi lub yamahy.
Nie ma co brać "polskich" chinoli, tylko psują nerwy. Za 6 tysięcy można dostać ładną sztukę derbi lub yamahy.
- Hidden
- Świeżak
Ja osobiscie polecam Derbi gpr, a twórca tej wypowiedzi:
Pozdrawiam
zapewne nigdy na oczy gpr'ki nie widział. Sam mam 186 i jest dobra, a tak pozatym wszystkie te motorowery mają zbliżone wymiary. Osobiscie widuje duzo dziewczyn na tzr'kach więc coś w tym może być, że akurat kobiety je tak często wybierają.Piotrek1995312 napisał(a):Rieju RS2 i derbi odpadają na starcie ,za małe . TZR and RS ,chociaż na tym będziesz wyglądać jak na psie. Z drugiej strony jeśli masz brak siły to tzr też nie będzie dobrym wyborem . Na temat chinoli sie nie wypowiem , wiem tylko , że bez tuningu na serii jadą maks 70-80 km/h ,więc po jakimś czasie będziesz odczuwac brak mocy . W dodatku to 80 dla 50ccm w czterosuwie będzie katowaniem jak dla mnie. ( od 50ccm do 125ccm jak dla mnie tylko dwusuwy się liczą)
Pozdrawiam
Derbi gpr 50 -> ?
- Jankes33
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm