Romet r250
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Romet r250
Hey,
tak szukam i szukam i szukam moto dla mnie i pzez przypadek zajechałem do punktu sprzedaży Romet'a a tam stoi:
http://www.romet-motors.pl/produkty_mot ... r-250.html
i tak się zastanawiam czy może wziąść coś takiego na moje pierwsze moto?
Oczywiście będę wdzięczny za Wasze WSZYSTKIE opinie - zarówno za jak i przeciw.
pozdrawiam
tak szukam i szukam i szukam moto dla mnie i pzez przypadek zajechałem do punktu sprzedaży Romet'a a tam stoi:
http://www.romet-motors.pl/produkty_mot ... r-250.html
i tak się zastanawiam czy może wziąść coś takiego na moje pierwsze moto?
Oczywiście będę wdzięczny za Wasze WSZYSTKIE opinie - zarówno za jak i przeciw.
pozdrawiam
- maciopa
- Świeżak
250' na pierwsze moto nie jest najgorszym wyborem a ten konkretny model nawet fajnie pomrukuje (u mnie gostek tez takie sprzedaje)
ps.jest tylko jedno ale, relacja ceny do jakosci...
plastikowe kufry, paskudna szyba... - ale jak to zdemontujesz to w mgnieniu oka nastepuje niewiarygodna poprawa
ps.jest tylko jedno ale, relacja ceny do jakosci...
plastikowe kufry, paskudna szyba... - ale jak to zdemontujesz to w mgnieniu oka nastepuje niewiarygodna poprawa

Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
- mateo Fazer 600
- Świeżak
no mi przynajmniej wydaje się motocykle ctypu cruiser chopper źle sie prowadzi gorzej w mieście mniej zwrotne są i w ogóle , ja na nauce jazdy miałem jakiś koreanski syf typu chopper, i w tym samym czasie jeździłem hondą cb 500 i manewrowośc łatwość prowadzenia to bez porównania te koreańskie sprzety można prównać np do pralki automatycznej, odkurzacza itd ale nie do motocykla , jak na tym jechałem to miałem wrażenie że zawory za chwile przebiją głowice i wbiją mi sie w wątrobę , tylko sie do moto zniechęcisz
-
karskot - Świeżak
hmm przeglądam lokalne ogłoszenia juz jakis czas i nic tu nie ma ...
jo to z kaszubskiego tak ;-D
zawsze mi się wydawało że cruiser/chopper właśnie nadają się do jazdy typowo miejskiej...
a Romet hmm miałem nadzieję że jest produkowany u nas...
a korzystając z okazji byłbym wdzięczny za ewentualną pomoc/podpowiedzi w zakresie "sąsiad Janusza właśnie przywiózł dwa fajne moto więc chłopie pal brykę i jedź" ;-D
pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi!
jo to z kaszubskiego tak ;-D
zawsze mi się wydawało że cruiser/chopper właśnie nadają się do jazdy typowo miejskiej...
a Romet hmm miałem nadzieję że jest produkowany u nas...
a korzystając z okazji byłbym wdzięczny za ewentualną pomoc/podpowiedzi w zakresie "sąsiad Janusza właśnie przywiózł dwa fajne moto więc chłopie pal brykę i jedź" ;-D
pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi!
- maciopa
- Świeżak
ROMET niby produkowane w Tajlandii ale naprawdę odradzam to badziewie . kzk-jak nie masz co robić z kasą i chcesz przeznaczyć na jakieś k125 to lepiej daj mi tą kasę bynajmniej kupię sobie jakiegoś fajnego crossa

- mateo Fazer 600
- Świeżak
produkowane u chinczykow to sie zgadzam, ale czytalem ze sa montowane w polsce. a ludzie najczesciej narzekaja wlasne na dokladnosc wykonczenia. wiec chyba wszystko w kwestii tego kto skreca moto.
no bo co sie moze teoretycznie zjebac?
a co do wyboru rometa. dopiero zbieram na moto i za ta cene wydaje mi sie to calkiem sensowne. gwarancja jest wiec mam jakiestam poczucie ze nie bede ciagle grzebal przy nim. pojezdze z 2 lata i najwyzej wypierdole na smietnik.
mysle tez o gs500 (wiem ze to wogole inna klasa moto), ale musialbym wydac co najmniej 6k za rozsadny rocznik (96), a i tak nie mam gwarancji ze sie cos nie bedzie psuc.
sam juz nie wiem...
nigdzie nie doczytalem zlych opinii o tych nowych rometach poza standardowymi gadkami w stylu: "to chinczyk, zaraz ci sie zepsuje"
no bo co sie moze teoretycznie zjebac?
a co do wyboru rometa. dopiero zbieram na moto i za ta cene wydaje mi sie to calkiem sensowne. gwarancja jest wiec mam jakiestam poczucie ze nie bede ciagle grzebal przy nim. pojezdze z 2 lata i najwyzej wypierdole na smietnik.
mysle tez o gs500 (wiem ze to wogole inna klasa moto), ale musialbym wydac co najmniej 6k za rozsadny rocznik (96), a i tak nie mam gwarancji ze sie cos nie bedzie psuc.
sam juz nie wiem...
nigdzie nie doczytalem zlych opinii o tych nowych rometach poza standardowymi gadkami w stylu: "to chinczyk, zaraz ci sie zepsuje"
- kzk
- Świeżak
prosze bardzo na tej stronce jest bardzo dokładnie opisany romet k125 warto przxeczytać
http://william350.w.interia.pl/artykuly/romet.html (otwórz link)

Born to Ride Ride to Live...
- tomeczek
- Świeżak
W tym pieknym Romecie z chromowanymi plastikami
,przy prędkosci ok 90km/h wszystko tak "dzwoni","pstryka" i "kołacze",ze od razu odechce Ci sie przekraczac tą magiczna predkosc.
Jesli nie przekonuja Cie rady forumowiczow,ze to lipa,poprzegladaj allegro i zobacz ile chinskich uzywek jest wystawianych ze znikomym przebiegiem (rocznych badz dwuletnich).Myslisz ze czemu ludzie sie tego pozbywaja?-bo za mocne? czy zbyt piękne i sie boja o haracz ze strony mafii?
Nieeeee bo to jest chinska grzechotka,a przyjemnosc i precyzja zachowania na drodze pozostawia naprawde duzo do zyczenia....
Przejedz sie jakims starym japońcem a pozniej rometem..
Twoja kasa,Twoj wybor.

Jesli nie przekonuja Cie rady forumowiczow,ze to lipa,poprzegladaj allegro i zobacz ile chinskich uzywek jest wystawianych ze znikomym przebiegiem (rocznych badz dwuletnich).Myslisz ze czemu ludzie sie tego pozbywaja?-bo za mocne? czy zbyt piękne i sie boja o haracz ze strony mafii?

Nieeeee bo to jest chinska grzechotka,a przyjemnosc i precyzja zachowania na drodze pozostawia naprawde duzo do zyczenia....
Twoja kasa,Twoj wybor.

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Masz 100% racji co to za osiągi 90 km/h o przyśpieszeniu nawet nikt nie pisze no i chiny ja też bym wolał starego japońca poza tym żeby pokazać sie czymś takim na miachu to naprawde trzeba nie wiedzieć co to wstydmlody napisał(a):W tym pieknym Romecie z chromowanymi plastikami,przy prędkosci ok 90km/h wszystko tak "dzwoni","pstryka" i "kołacze",ze od razu odechce Ci sie przekraczac tą magiczna predkosc.
Jesli nie przekonuja Cie rady forumowiczow,ze to lipa,poprzegladaj allegro i zobacz ile chinskich uzywek jest wystawianych ze znikomym przebiegiem (rocznych badz dwuletnich).Myslisz ze czemu ludzie sie tego pozbywaja?-bo za mocne? czy zbyt piękne i sie boja o haracz ze strony mafii?![]()
Twoja kasa,Twoj wybor.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a):Masz 100% racji co to za osiągi 90 km/h o przyśpieszeniu nawet nikt nie pisze no i chiny ja też bym wolał starego japońca poza tym żeby pokazać sie czymś takim na miachu to naprawde trzeba nie wiedzieć co to wstydmlody napisał(a):W tym pieknym Romecie z chromowanymi plastikami,przy prędkosci ok 90km/h wszystko tak "dzwoni","pstryka" i "kołacze",ze od razu odechce Ci sie przekraczac tą magiczna predkosc.
Jesli nie przekonuja Cie rady forumowiczow,ze to lipa,poprzegladaj allegro i zobacz ile chinskich uzywek jest wystawianych ze znikomym przebiegiem (rocznych badz dwuletnich).Myslisz ze czemu ludzie sie tego pozbywaja?-bo za mocne? czy zbyt piękne i sie boja o haracz ze strony mafii?![]()
Twoja kasa,Twoj wybor.
Również sie przyłanczam do twierdzenia tego pozatem jak bym miał 7 kafli to przez pół roku obrucił bym kaską że było by mnie stać na Shadow 500 z przystępnego rocznika
Ostatnio w niemczech stała shadow z 98 po lekkim szlifie geometria nie zachwiana nawet klosze nie pobite za 8 kafli a chodzi po 18... moze jeszcze to kupie jak bedzie....
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości