Zobacz wątek - Yamaha FZR 600 - słaba iskra, duże napięcie ładowania
NAS Analytics TAG

Yamaha FZR 600 - słaba iskra, duże napięcie ładowania

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha FZR 600 - słaba iskra, duże napięcie ładowania

Postprzez matiii94 » 30/5/2013, 08:31

Witam,
Niedawno zakupiłem FZR 600 i wszystko był ok. Nie wiem co się podziało ale padły mi dwie świece a koleje dwie miały bardzo słabą iskrę. Kupiłem nowe świece i przy okazji nowe kable WN. Ale jak się okazuje iskra nadal jest słaba. Niby motocykl odpalał przez 2-3 dni namolnie ale teraz występują problemy z odpaleniem. Tzn nie zapali za pierwszym razem. Trzeba kręcić i kręcić rozrusznikiem żeby chwycił i jak zaczyna chwytać trzeba odkręcać manetką i albo silnik odpali i wkręci się na 5 tys obr od razu albo odpali ale nie na wszystkie świece ale wystarczy tylko ruszyć nim 10 m i już pali na wszystkie. Żadnej straty mocy nie odczułem, po odpaleniu silnik chodzi równo i ładnie się wkręca na obroty. Kolejną rzeczą jaką zauważyłem wczoraj jest to że ładowanie akumulatora wynosi 17v a dodatkowo stopiło mi kostkę przy regulatorze. Sprawdzałem napięcia na wyjściu od alternatora ale pokazywało mi 0 i chciałem zapytać jak zmierzyć te napięcia na każdym wyjściu ? Oraz kolejne pytania dlaczego motocykl ma słabą iskrę i nie zapala na dotyk tak jak to było jak go kupiłem i czy to wysokie ładowanie akumulatora jest spowodowane uszkodzeniem regulatora ?
Bardzo proszę o pomoc bo już nie mam do niego nerwów
YAMAHA FZR 600 90r
matiii94
Świeżak

Postprzez matiii94 » 1/6/2013, 13:49

Wymieniłem regulator i teraz jest ok ładowanie trzyma się na poziomie 14,6v.
Co do iskry na świecach nadal nie jest mocna. Aha i teraz zauważyłem że motocykl nie chce palić jak jest ciepły. Jak jest zimny to odpala a jak ciepły to nie chce :( Dlaczego ? Miał może ktoś taki przypadek ?
YAMAHA FZR 600 90r
matiii94
Świeżak

Postprzez matiii94 » 1/6/2013, 16:36

Poprzedni właściciel mówił że kompletny serwis był robiony pod koniec sezonu 2012 ale czy to prawda nie wiadomo żadnych paragonów czy faktur mi nie dał. Co do składu mieszanki to czy potrzeba jakieś urządzenie czy według serwisówki ustawić na 2,5 obr czy więcej bo wydech jest przelotowy ? Przed ruszeniem gaźników sprawdzę jeszcze kolor świec. Z gaźnikami sobie poradzę gorzej z zaworami ale to najwyżej odwiedzę serwis jak się zrobi pogoda.
Jak narazie w motocyklu wymieniłem: świece, kable wn, olej, płyny, filtry, akumulator no i regulator napięcia
YAMAHA FZR 600 90r
matiii94
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê