Pierwszy, ekonomiczny motocykl
• Strona 1 z 1
Pierwszy, ekonomiczny motocykl
Witam.
Na poczatku chcialem przeprosic za brak polskich znakow , ale pisze na sprzecie ktory takich nie posiada.
Za niedlugo zaczynam kurs na prawo jazdy kat. A2 i zastanawiam sie powaznie nad zakupem mojego pierwszego prawdziwego motocykla.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie): kilkanascie tys km na odblokowanym skuterze, 2 sezony. Ogolnie niewielkie.
- Wiek, waga, wzrost: 18,78,185
- Do jakich celów chcesz używać motocykla :jazda na co dzień,do szkoły, po mieście ,nieraz niewielka trasa, nieraz jazda z plecaczkiem .
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? 5-10 tys. km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? niewiele. okolo 3000, nie doloze za wiele bo sie ucze. Ciuchy mam.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Jak najmniejszy, priorytetem jest ekonomiczny pojazd.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro
itp.: sporty, nakedy, soft choppery, cafe racery.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
np: Honda Cbr 125r , Suzuki gs 450, Suzuki gn 250 .
Prosze o rade, z gory dzieki.
Na poczatku chcialem przeprosic za brak polskich znakow , ale pisze na sprzecie ktory takich nie posiada.
Za niedlugo zaczynam kurs na prawo jazdy kat. A2 i zastanawiam sie powaznie nad zakupem mojego pierwszego prawdziwego motocykla.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie): kilkanascie tys km na odblokowanym skuterze, 2 sezony. Ogolnie niewielkie.
- Wiek, waga, wzrost: 18,78,185
- Do jakich celów chcesz używać motocykla :jazda na co dzień,do szkoły, po mieście ,nieraz niewielka trasa, nieraz jazda z plecaczkiem .
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? 5-10 tys. km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? niewiele. okolo 3000, nie doloze za wiele bo sie ucze. Ciuchy mam.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Jak najmniejszy, priorytetem jest ekonomiczny pojazd.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro
itp.: sporty, nakedy, soft choppery, cafe racery.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
np: Honda Cbr 125r , Suzuki gs 450, Suzuki gn 250 .
Prosze o rade, z gory dzieki.
- dodosz4
- Świeżak
Za 3000 dorwij którykolwiek motocykl który jeździ w miarę prosto. Szczerze mówiąc dopiero od Ciebie dowiedziałem się że GS 450 w ogóle istnieje
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
SkoQ napisał(a):Za 3000 dorwij którykolwiek motocykl który jeździ w miarę prosto. Szczerze mówiąc dopiero od Ciebie dowiedziałem się że GS 450 w ogóle istnieje
Był tu taki jeden co się żalił że mu uszczelki pod głowicą wydmuchuje, ale mechanik rozgarnięty zakładał te od 500setki. 450tka jest minimalnie mniejsza i wystarczyło.
A do autora. IMHO NSRki pogimnazjalne można by wyrwać za taki pinionc. Bez szału, ale w stanie jeżdżoncym
bendem presydentem jak muj bronek
z750
- wojtoon
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość